Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
google

'Pregledavamo svu vašu elektroničku poštu'

Google
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
16.04.2014.
u 09:26

U uvjetima korištenja sada se izričito navodi kako Googleov automatiziran softver pregledava sadržaj elektroničke pošte

Google je osvježio uvjete korištenja Gmaila kako bi korisnicima te usluge elektroničke pošte jasno stavili do znanja da pregledavaju sve njihove poruke, piše Guardian. Sada se u uvjetima izričito navodi kako Googleov automatiziran softver pregledava sadržaj elektroničke pošte pohranjene na Googleovim serverima, kao i one koje se šalju i primaju s bilo kojeg Googleova računa.

Google pregledava poruke ne bi li prepoznao neželjenu poštu i zloćudni softver s jedne te važnu poštu s druge strane, ali i zbog oglašavanja, to jest stvaranja reklama prilagođenih korisnicima.

– Ovo nije najgora stvar koju Google radi. Ali kao i s drugim sličnim stvarima, ako ljude to brine, trebali bi moći isključiti tu opciju ako to žele – rekao je Jim Killock, direktor britanske organizacije Open Rights Group, čiji je cilj zaštita ljudskih prava u digitalnom dobu. Killock dodaje da Google radi neke puno opasnije stvari, poput čuvanja informacija o pojedincima.

>> Gmail odsad koristi samo HTTPS za slanje i primanje pošte

>> Oprez, Gmailom kruži nova prijevara

Komentara 15

Avatar muljib@vecernji
muljib@vecernji
11:25 16.04.2014.

Dok god mi kvalitetno filtriraju spam i izdvajaju važnu poštu meni ne smeta, iako znam da im je primarno sakupljanje podataka. Nije li svima ? Draže mi je da mi kažu da mi gledaju poštu nego da me lažu. Višeiše me smeta praćenje na facebooku. Neki dan pričam s kolegicom kako bi bilo dobro da skupimo drugoj kolegici za dječja kolica. I tako to raspravljamo jedno dva sata o tome kakva i koja a ono sljedeći dan skoro sve reklame sa strane u vezi djece od kolica, krevetića i slično a koliko znam (možda griješim s obzirom da ne čitam svaku izmjenu uvjeta korištenja ih mjenjaju svako malo) facebook izričito nadzire zidove i feed, ali ne i privatne poruke. Ma nemoj. Dakle, svi sve nadziru i mislim da se zavarava onaj koji misli da nije tako. Sad bi pričao i o besplatnom softveru velikih korporacija, ali to je tek druga i duga priča jer (skoro) ništa nije besplatno.

ST
strsljen2013
10:42 16.04.2014.

Volim ove što ime je svejedno i nemaju pojma o čemu se radi. Ostavit ću po strani privatnost i industrijsku špijunažu od koje imaju korist i spomenuti samo reklame. Gledaju da ne prolaze reklame koje nisu plaćene dok u isto vrijeme uzimaju naše podatke, besplatno i koriste ih za svoje reklame i promidžbu. Bahatluk, bezobrazluk i bogaćenje na tuđoj grbači. Pod takvim uvjetima oni bi morali plaćati nama za korištenje svojih usluga.

TM
tony_montana
11:34 16.04.2014.

u freemail pošti ne šaljem nikakve bitne dokumente.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije