Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Google Chrome prvi put prestigao Firefox po broju korisnika

Na prvom mjestu još uvijek se nalazi Internet Explorer, no iza njega je došlo do velike promjene.
06. prosinca 2011. u 10:34 1 komentara 12 prikaza
Google Chrome

Google Chrome prvi je put prestigao Mozillu Firefox po broju korisnika diljem svijeta, prema podacima StatCountera. Na prvom mjestu sa 40,63 posto još uvijek je Internet Explorer, iako je i taj preglednik u stalnom padu.

Chrome je pak u stalnom rastu pa se od 4,66 posto, koliko je imao u studenom 2009. godine, sada popeo na čak 25,69 posto. Firefox je tijekom ove godine zabilježio lagani pad te se sada nalazi na 25,23 posto. Na četvrtom mjestu nalazi se Safari sa 5,92 posto.

Ovi bi podaci trebali biti prilično realni, jer su, kako navode u StatCounteru, nastali na temelju korištenja preglednika, a ne tek po broju skidanja.

Koje su preferencije hrvatskih korisnika? Na našem je tržištu situacija bitno drugačija pa se na prvom mjestu nalazi Firefox s čak 45,05 posto, no i ovdje taj browser bilježi lagani pad. Na drugom je uz jaki rast Chrome sa 24,68 posto, a na treće je mjesto tek nedavno pao Explorer sa 24,15 posto.

U SAD-u Explorer i dalje uvjerljivo drži prvo mjesto sa 50,66 posto, na drugom je mjestu Firefox sa 20.09, a na trećem Chrome sa 17.3 posto.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
KONFERENCIJA BJELOVAR:„Kako transparentnost utječe na razvoj poduzetništva”
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • urco:

    Kad je Chrome 3 puta bolji od Firefoxa. Maxthon još bolji od oba.