Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Google Chrome na jedan dan pretekao Internet Explorer

U nedjelju je se Chromeom koristilo 32,7 posto korisnika, a Internet Explorerom njih 32,5 posto. Firefox je na trećem mjestu sa 25 posto korisnika
21. ožujka 2012. u 18:10 1 komentara 2 prikaza
Google Chrome

Google Chrome postao je na jedan dan najpopularniji web-preglednik, pokazuju to podaci analitičke tvrtke StatCounter, donosi Reuters.

U nedjelju je, naime, prvi put Chrome prestigao Internet Explorer, a njime se koristilo 32,7 posto korisnika, dok se Internet Explorerom koristilo njih 32,5 posto.

– Iako je to bilo samo na jedan dan, ovo je prekretnica. Tijekom vikenda, kada ljudi mogu birati kojim će se preglednikom koristiti, mnogi od njih izabrali su Google Chrome – rekao je izvršni direktor StatCountersa Aodhan Cullen.

No, već u ponedjeljak IE se vratio na vodeće mjesto web-preglednika sa 35 posto korisnika, dok je Chrome pao na 30 posto.

Inače, gledajući mjesečno, IE je prvi izbor 35 posto korisnika, slijedi ga Google Chrome sa 31 posto korisnika, dok je na trećem mjestu Firefox kojim se koristi 25 posto korisnika i to najviše u Europi. Safarijem se služi 7 posto korisnika, dok je Opera prvi izbor za dva posto korisnika interneta.  

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće