Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJECT NOVA

Google će početi nuditi usluge mobilnog operatora

Sundar Pichai
Foto: Reuters/PIXSELL
03.03.2015.
u 11:13

Google će koristiti mreže postojećih skupina kako bi nudio svoje usluge kao takozvani mobilni virtualni mrežni operator

Google će u SAD-u početi nuditi usluge mobilnog operatora, rekao je na MWC-u u Barceloni Sundar Pichai, Googleov viši potpredsjednik za proizvode (na slici). Riječ je o projektu koji insajderi nazivaju Project Nova, a koji će omogućiti korisnicima glatko prebacivanje s mobilnog signala na Wi-Fi i obrnuto, prenosi Guardian.

Pichai je rekao da će Google koristiti mreže postojećih skupina kako bi nudio svoje usluge kao takozvani mobilni virtualni mrežni operator (MVNO). Kako prenosi Financial Times, govori se da je Google u tom pogledu već pregovarao sa operatorima Sprint i T-Mobile.

Pichai nije rekao ništa o eventualnim planovima o ponudi usluge izvan SAD-a. Najavio je da će biti manji operator kako bi ljudima ponuditi usluge koje će, ako se pokažu dobrima, prihvatiti njihovi partneri.

>> Google svojim blogerima ipak neće zabraniti pornografiju

>> 15 tehnobogataša zajedno je 'teško' 426 milijardi dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije