Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Gadgeti

Gledajte vaše omiljene emisije uz LG-eve televizore s ugrađenim prijamnikom DVB-T2 signala

Svi aktualni modeli LG-evih Smart TV-a nose oznaku OIV certificirano
22. listopada 2020. u 08:53 290 prikaza
LG TV
Pogledajte galeriju 1/2

Kvalitetnija, oštrija ili jednostavno puno bolja slika televizijskih programa u HD razlučivosti bit će uskoro dostupna na cijelom području Hrvatske. I to zahvaljujući novom DVB-T2 sustavu odašiljanja zemaljskog TV signala u kombinaciji s H.265/HEVC standardom kodiranja slike. Možda zvuči pretehnički, ali uvođenje ovih novih tehnologija donosi daleko bolje iskustvo gledanja domaćih televizijskih programa – nacionalnih, regionalnih i lokalnih i to potpuno besplatno.

No, svi koji imaju nekoliko godina stare televizore ili samostalne prijamnike za (još kratko aktualni) DVB-T/MPEG-2 signal, trebat će u shopping prije 27. listopada, kada počinje proces prelaska na novi signal i gašenje starog. Ako niste sigurni, spremnost svoje sadašnje opreme možete provjeriti na ovoj stranici OIV-a.

LG TV | Autor :

Dobra vijest je da svi aktualni modeli LG-evih Smart TV-a nose oznaku OIV certificirano. To u ovom konkretnom slučaju znači da LG-evi OLED, ali i NanoCell te ostali LED modeli pametnih televizora dolaze s već ugrađenim prijamnikom za primanje i prikaz DVB-T2/HEVC TV signala koji uskoro postaje jedini dostupan za prijem zemaljskih televizijskih programa.

Drugim riječima, ako odaberete LG-ev televizor s oznakom OIV certificirano, sigurni ste da ste se odlučili za kupnju uređaja koji vam jamči da ćete i nakon 27. listopada bez prekida moći gledati zemaljske TV programe – neće nestati slike. Zato, potražite i nabavite novi LG Smart TV da vam se na ekranu ne pojavi toliko omraženi sivo-bijeli „snijeg“ – i to već krajem listopada!

Zabava u zagrebačkom hotelu
'revolucija zabave'
Šire se snimke partyja u zagrebačkom hotelu, organizatori tvrde da ne krše propisane mjere
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?