Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zvjerka' iz Mikronisa

Gepard - prvo domaće računalo za igranje, radi se po mjeri kupca

Gepard
Foto: Facebook/Mikronis
1/3
04.11.2016.
u 16:30

Lider u prodaji notebooka i jedan od inovatora u domaćem IT sektoru predstavio je seriju računala Avenio, visokih značajki

IT trgovac Mikronis, tržišni lider u prodaji notebooka i jedan od najvećih i najinovativnijih domaćih prodavača osobnih računala, izbacio je na tržište Avenio, prvi hrvatski PC visokih performansi koji se radi po mjeri kupca.

Mikronis s Aveniom želi postati lider u jedinom rastućem segmentu prodaje osobnih računala - gaming PC-ima koji se rade po narudžbi. Ove godine očekuje se da će svjetsko tržište računala za gamere, igrače računalnih igara, porasti na 22,5 milijardi dolara, a u 2017. na 23,1 milijardu.

Sličan trend rasta prodaje računala za gamere vidljiv je i u Hrvatskoj pa je Mikronis pokrenuo i prvu suradnju hrvatske industrije igara i IT proizvođača i trgovaca.

Gordana Puhelek, direktorica Mikronisa kaže da su sklopili suradnju s tri najveća hrvatska studija za proizvodnju računalnih igara Croteamom, Gamepiresom i LittleGreenMenom. Oni će dio razvoja raditi na Avenio Gepard računalima, a kupci tih računala imat će pristup njihovim igrama.

–Avenio su prepoznali i vanjski ulagači. U pregovorima smo s velikim europskim distributerom o izvozu Avenio Gepard računala na tržišta istočne Europe s više od 100 milijuna stanovnika, kaže Puhelek, ističući da u operaciji vezanoj za Avenio računala sudjeluje 20-ak ljudi iz svih odjela Mikronisa.

Vlastiti brend Avenio zadnje tri godine držali su kao usputni posao, no, i bez reklame Mikronis je dosad prodao više od dvije tisuće Avenija, a očekuju još bolje rezultate nakon što su primili i medalju Best Buy Award. Trenutačno je ponudi šest modela Avenio računala, a još je jedan na završnom testu.

Uz računala za gamere, Mikronis je ponudu proširio i posebnim radnim stanicama za koje navodi da su na razini superračunala, te studio računalima koja ispuštaju nula decibela buke. U razvoj Avenija Mikronis je uključio i niz vanjskih profesionalaca.

Tako je na razvoju modela Avenio Studio radio jedan od najpoznatijih hip-hop glazbenika i producenata Matko Šašek. Kupcima Avenija nude se i poslovne inovacije po kojima je Mikronis konkurentan u svijetu.

–Prvi u Hrvatskoj nudimo računala koja je moguće prilagođavati željama izmjenom boja kućišta ili primjenom motiva koje bi korisnik želio da mu uljepšaju kućište, jedini na svijetu nudimo pet godina garancije, popravak u kroz 48 sati i ne lijepimo servisne naljepnice pa korisnici ne gube jamstvo ako otvore kućište, zaključuje Puhelek.     

>> Budućnost autosenzora kroz 'oči' Microsoftova HoloLensa

Komentara 1

AZ
Azuraaaaaaa
10:16 06.11.2016.

Napišete članak o nekoj domaćoj gaming konfi i ne stavite konfiguraciju. Svaka vam čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije