Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napredni podaci

Garmin Vector™ 3/3S - redizajniran mjerač snage koji snagu mjeri na bazi okretaja pedale

Garmin Vector™ 3/3S
Foto: Promo
03.10.2017.
u 08:55

Uz Vector 3 koji snagu mjeri senzorima na obje pedale, biciklistima se pruža mogućnost uvida u snagu desne i lijeve noge.

Garmin predstavlja Vector™ 3/3S, potpuno redizajniran mjerač snage koji snagu mjeri na bazi okretaja pedale. Za razliku od prethodnih verzija Garmin Vector mjerača snage, Vector 3/3S nema dodatni Pod i instalira se kao i svaka druga pedala, što olakšava premještanje s jednog bicikla na drugi bez pomoći stručnjaka. Kad je instaliran, Vector 3 s dvostrukim senzorom mjeri ukupnu snagu, ravnotežu lijeve i desne strane, kadencu i naprednu dinamiku bicikliranja, dok Vektor 3S s jednim senzorom mjeri kadencu i ukupnu snagu.

Vector 3/3S uz elegantan novi niskoprofilni dizajn omogućuje jače naginjanje u zavoju za bolju ergonomiju, dok LED svjetla na pedalama prikazuju važne informacije o postavljanju i održavanju. Vector 3/3S je mjerač izravnog mjerenja snage - senzori se nalaze u pedalama - tako daje pouzdane i precizne podatke(1) na svakom treningu.

"Budući da biciklisti pokušavaju nadmašiti svoje osobne rezultate na sljedećoj utrci ili velikom natjecanju Gran Fondo, pristupačni i inovativni Vector 3/3S pomoći će im da voze dalje, bolje i češće", rekao je Dan Bartel, Garmin potpredsjednik globalne prodaje. "Redizajniranjem pedale i uklanjanjem Pod-a, biciklisti mogu brzo prebaciti mjerač snage s bicikla na bicikl i pratiti napredne podatke o performansama koje dižu njihov trening na višu razinu."

Uz Vector 3 koji snagu mjeri senzorima na obje pedale, biciklistima se pruža mogućnost uvida u snagu desne i lijeve noge. Mjereći kadencu, ukupnu snagu, ravnotežu lijeve i desne noge te naprednu dinamiku bicikliranja, Vector 3 pokazuje biciklistima kako i gdje proizvode snagu i pomaže im prilagoditi trening prema njihovim specifičnim snagama i slabostima kako bi poboljšali svoju kondiciju. Vector 3 prati i vrijeme trajanje vožnje u sjedećem i stojećem položaju za određivanje učinkovitosti oba položaja. Dok funkcija faze snage pokazuje trenutačnu proizvodnju snage sa svakim okretajem pedala, funkcija (Platform Center Offset) pokazuje i dio pedale koji je pod pritiskom kako bi blokej (kopču) postavili na pravo mjesto.

Cjenovno prihvatljiviji Vector 3S sa senzorom u jednoj pedali koristi snagu izmjerenu na lijevoj pedali za mjerenje kadence i približne ukupne snage. Ovaj mjerač snage se kasnije jednostavno može nadograditi na sustav s dvojnim senzorom.

Vector 3/3S se u potpunosti integrira s Garmin biciklističkim sustavom, uključujući Varia™ biciklistički radar, Varia UT800 pametno prednje svjetlo i novi Edge® 1030. ANT+® tehnologija osim što omogućuje biciklistima strukturirano treniranje u zatvorenom prostoru putem uparivanja njihovih Vector 3/3S mjerača snage s trening sustavima za povećanje snage poput TrainerRoad, Zwift i ostalih, također omogućuje pristup kompatibilnim platformama za obuku pružateljima treće strane, kao što su Strava i TrainingPeaks™. U međuvremenu, Bluetooth® tehnologija omogućava analizu nakon vožnje, dijeljenje podataka, prikaz na karti, planiranje rute i još mnogo toga za integraciju u trening kroz Garmin Connect™ - online zajednicu u kojoj je moguće povezivanje i natjecanje uključujući se u izazove, poticati međusobno uspjehe drugih i dijeliti svoje uspjehe putem društvenih mreža.

Autonomija baterije Vector 3/3S je do 120 sati. Preporučena maloprodajna cijena za Vector 3 iznosi 7.890,00 kn i 4.690,00 kn za Vector 3S. Opcija nadogradnje Vector 3S moguća je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni u iznosu od 3.990,00 kn.

1 Informacije o podacima koji se mogu pregledavati na kompatibilnim uređajima potražite u specifikacijama

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije