Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaming Arena

Finale mobilnih igara na Reboot Infogameru bit će na 5G mreži

Konferencija za medije Reboot InfoGamer 2019 i A1
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
13.11.2019.
u 14:49

Nove generacije mobilnih mreža donose značajno poboljšanu latenciju i brzinu broadbanda te time otvaraju nove mogućnosti online igranja, a zahvaljujući gaming streaming servisima vrhunska zabava bit će nam dostupna na svim uređajima i u pokretu, kaže Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska

Na Reboot InfoGameru 2019., u A1 5G Gaming Areni odigrat će se velika finala četvrte sezone A1 Adria League, a finale mobilnih igara koje je na rasporedu u u petak 15. studenog odigrat će se na testnoj (živoj) 5G mreži, najavili su iz A1 telekomoperatora (prije znanog kao Vipnet)

Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska, predstavio je – testnu 5G mrežu koju , ustvrdio je svi posjetitelji mogu isprobati na Huawei mobilnom uređaju te u virtualnoj stvarnosti na Vive VR uređaju.

– Već sada nudimo infrastrukturu za vrhunsko iskustvo gaminga na najboljoj mobilnoj i fiksnoj mreži u Hrvatskoj prema neovisnom, međunarodnom P3 mjerenju. A na InfoGameru pokazujemo spremnost za novo tehnološko doba koje donosi revoluciju u gamingu. Nove generacije mobilnih mreža donose značajno poboljšanu latenciju i brzinu broadbanda te time otvaraju nove mogućnosti online igranja, a zahvaljujući gaming streaming servisima vrhunska zabava bit će nam dostupna na svim uređajima i u pokretu – objasnio je Makar, a zatim sa sugovornicima iz industrije vodio raspravu.

Svoja očekivanja i viđenje 5G-a kao akceleratora industrije zabave iznijeli su organizator Reboot Develop konferencija i InfoGamera Damir Đurović, suosnivač i tehnički direktor zagrebačkog Gamepiresa koji stoji iza svjetskog hita SCUM Andrej Levenski, direktor proizvoda Vive Enterprise za Europu Marko Savković te gamer i influencer Neno Hadžihajdić poznatiji kao PvtMole. Svi oni složni su u jednom - 5G mreža će iz temelja promijeniti industriju zabave i omogućiti vrhunsko gaming iskustvo dostupno posvuda.

Kao najavu finala A1 Adria Lige u mobilnim igrama, Tomislav Makar i gamer PvtMole zaigrali su na A1 5G mreži i uređaju Huawei Mate 20X 5G mobilnu igru - popularan Clash Royale.

Uspjeh Reboot InfoGamera iskazao je i organizator Damir Đurović: „Već osam godina rastemo te bismo ove mogli dostići i 100.000 posjetitelja. Posebno mi je drago da možemo s A1 demonstrirati revoluciju koju donosi 5G u svijet gaminga.“ .Ljubitelji gaminga i esporta, na dosad najatraktivnijem InfoGameru, u A1 5G Gaming Areni, uživat će u čitavom danu posvećenom najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu i jednoj od najpopularnijih igara, kako u pravom, tako u virtualnom svijetu – nogometu.

U četvrtak 14. studenog, osim mogućnosti da pokažu na PlayStationu koliko su dobri u FIFA 20, moći će isprobati kako je biti virtualni golman na 4G i na 5G mreži. Petak i vikend rezervirani su za završnicu natjecanja A1 Adria League powered by ESL.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije