Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

FBI ispitao zaposlenike ruskog Kaspersky Laba

Eugene Kaspersky, osnivač i direktor tvrtke, rekao je da je voljan pojaviti se u Senatu
28. lipnja 2017. u 23:17 3 komentara 281 prikaza
Eugene Kaspersky
Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL

FBI je razgovarao ovaj tjedan s nekoliko američkih zaposlenika tvrtke za kibernetičku sigurnost Kaspersky Lab sa sjedištem u Moskvi u sklopu istrage o operacijama tvrtke, rekla su dva izvora upoznata s tim slučajem. Agenti FBI-a posjetili su domove djelatnika te tvrtke u utorak navečer u više američkih gradova, ali nije bilo naloga za uhićenje, kazali su izvori koji su željeli ostati anonimni jer nemaju ovlasti da razgovaraju o istrazi FBI-a.

cyber napad Novi detalji 'Zadnji cyber napad je nešto novo, to dosad nismo vidjeli!'

Prošli su mjesec visoki američki obavještajni dužnosnici otkrili u svojim svjedočenjima pred obavještajnim odborom američkog Senata da su razmatrali vladino korištenje softwarea iz Kaspersky Laba, a zastupnici su izrazili zabrinutost da bi Moskva mogla koristiti proizvode te tvrtke za napad na američke kompjutorske sustave.

Eugene Kaspersky, osnivač i direktor tvrtke, rekao je da je voljan pojaviti se u Senatu kako bi odagnao bilo kakvu zabrinutost glede proizvoda svoje tvrtke.

Kaspersky Lab potvrdio je u priopćenju u srijedu da su agenti FBI-a obavili "kratke razgovore" s dijelom američkih zaposlenika.

NBC News, koji je prvi izvijestio u srijedu o tim razgovorima, navodi da je najmanje desetak zaposlenika na istočnoj i zapadnoj obali SAD-a imalo posjete.

Nije poznato je li ova istraga povezana s aktualnom istragom FBI-a o navodnoj ruskoj upletenosti u američke predsjedničke izbore 2016.

TRZAVICE VIDEO Novi incident iznad Baltika: F-16 letio uz zrakoplov ruskog ministra obrane Donald Trump curenje informacija Trumpov zaokret: 'Ipak nisam snimao razgovor s bivšim šefom FBI-a' ruska podmornica Gorivo iz podmornica Rusija počela uklanjati nuklearni otpad iz doba Hladnog rata

VIP izdvaja za Vas

  • Lujo123:

    A da ispitaju Biša zakaj je srušil tornjeve WTO-a?