Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJPOPULARNIJA DRUŠTVENA MREŽA

Facebook se priprema za inicijalnu javnu ponudu

facebook
AFP
25.11.2009.
u 09:46

Takozvane "dual-class" dionice izazivaju kontroverze jer nekim vlasnicima daju puno veća prava odlučivanja nego što daju drugim vlasnicima istih dionica. Takav je plan izabran jer se na taj način ostavlja prijašnjim vlasnicima dionica pravo odlučivanja.

Facebook je, slijedeći primjer Googlea, predstavio takozvane "dual-class" dionice što bi se moglo protumačiti kako se najpopularnija društvena mreža priprema za inicijalnu javnu ponudu.

Mark Zuckerberg, 25-godišnji osnivač i direktor, na taj način želi ojačati svoju dugoročnu poziciju, odnosno poziciju Facebooka koji se ionako u posljednjih pet godina uzdignuo na četvrtu poziciju najposjećenijih internetskih adresa.

Takozvane "dual-class" dionice izazivaju kontroverze jer nekim vlasnicima daju puno veća prava odlučivanja nego što daju drugim vlasnicima istih dionica. Takav je plan izabran jer se na taj način ostavlja prijašnjim vlasnicima dionica pravo odlučivanja. Dosadašnja uprava nastavit će odlučivati, stvarajući dugoročne planove.

Zuckerberg je kazao kako je plan izvesti tvrtku u javnost iako se to neće dogoditi preko noći.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije