Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Facebook pretrpan informacijama, gradi još jedno skladište

Facebook prikuplja sve više podataka, nudi sve više usluga, sve je više korisnika koji društvenoj mreži pristupaju putem mobilnih uređaja.
24. travnja 2013. u 09:05 0 komentara 11 prikaza
Facebook

Količina informacija koju Facebook svakodnevno prikuplja od svojih korisnika je toliko narasla da moraju otvoriti i četvrti podatkovni centar. Ovaj će smjestiti u Iowi.

Facebook prikuplja sve više podataka, nudi sve više usluga, sve je više korisnika koji društvenoj mreži pristupaju putem mobilnih uređaja, stoga je nužan novi podatkovni centar poručuju iz Facebooka.

Pretpostavlja se da će cijena izgradnje, koja se očekuje do kraja 2014. godine, biti oko milijardu i pol dolara, piše Reuters.

Facebookov Jay Parikh izjavio je kako se ne žele naći u situaciji da ne mogu lansirati proizvod jer nemaju potrebnu infrastrukturu.

Na ovu odluku utječe i želja Facebook kompanije da prenese Instagram na svoju opremu, što će učiniti kada izgrade podatkovni centar.

>>Porezna će putem Facebooka i Twittera kontrolirati građane

VIP izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.