Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT DIVOVA

Facebook postao pouzdaniji izvor informacija od Googlea

facebook
Reuters/Pixsell
23.03.2010.
u 16:44

Istraživanje tvrtke Hitwise pokazalo je kako čak 78 posto korisnika vijesti čita na Facebooku, a 67 posto pretražuje Google News.

Samo tjedan dana nakon što je pretekao Google kao najposjećeniju stranicu, Facebook mu je zadao još jedan težak udarac. Istraživanje tvrtke Hitwise pokazalo je kako čak 78 posto korisnika vijesti čita na Facebooku, dok ih 67 posto pretražuje Google News. To znači da je Facebook ne samo posjećeniji nego i pouzdaniji izvor od Googlea.

Facebook planira povećati i prihode sa 500 milijuna dolara iz 2009. na više od dvije milijarde dolara već sljedeće godine.

– Facebook se očigledno nalazi odmah iza televizijskih proračuna. Internetska cijena se mjeri po kliku. Facebook planira raditi isti posao kao što to TV čini s reklamiranjem jer je povezan s ljudima na emotivnoj razini – kaže Ciaran Norris, analitičar društvenih medija.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar SilentWalker
SilentWalker
12:32 13.04.2010.

Kako nitko ne shvaća da je Facebook umotvorina stranih obavještajnih službi za praćenje njima interesantnih osoba. Sve drugo je sporedno i lažno. Još jedna od iluminatskih umotvorina došla iz SAD-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije