Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evo što se mijenja

Zuckerberg najavio promjene: 'Želimo sadržaj koji će biti dobar za ljude'

Mark Zuckerberg
Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/PIXSELL
1/2
12.01.2018.
u 09:41

Istraživanje pokazuje da korištenje društvenih medija za povezivanje s ljudima do kojima nam je stalo može biti dobro za nas. Možemo se osjećati povezaniji i manje usamljeni, kaže šef Facebooka

Šef Facebooka Mark Zuckerberg danas je najavio promjene na toj društvenoj mreži koje će se najprije vidjeti u takozvanom News Feedu, gdje se prikazuju objave drugih korisnika i stranica, na kojemu bi sada trebalo biti više objava prijatelja i obitelji, a manje javnog sadržaja kao što su članci i snimke.

Zuckerberg je u objavi na Facebooku (a gdje drugdje?) objasnio kako je tijekom posljednjih nekoliko godina javni sadržaj na toj mreži "eksplodirao", zbog čega se ravnoteža news feeda poremetila na štetu povezanosti s bližnjima. 

– Osjećamo odgovornost da osiguramo da naše usluge ne budu samo zabavne za korištenje već i dobre za ljude. Stoga smo pažljivo proučavali ovaj trend gledajući akademska istraživanja te radeći vlastita istraživanja s vodećim stručnjacima na sveučilištima. Istraživanje pokazuje da korištenje društvenih medija za povezivanje s ljudima do kojima nam je stalo može biti dobro za nas. Možemo se osjećati povezaniji i manje usamljeni, što je povezano s dugoročnim mjerenjima sreće i zdravlja. S druge strane, pasivno čitanje članaka i gledanje videa, čak i ako su zabavni ili informativni, možda nije jednako dobro – napisao je Zuckerberg.

Zuckerberg kaže kako je Facebooku sada cilj prije svega pomaganje u društvenim interakcijama, a ne u pronalaženju relevantnog sadržaja. Promjene u tom smjeru krenule su prošle godine, a bit će potrebno da novi fokus dođe u sve proizvode, dok će se prve promjene vidjeti upravo u news feedu. Zuckerberg očekuje da će nakon ovih promjena vrijeme koje ljudi provode na Facebooku pasti, ali da će to vrijeme biti vrjednije te da će se to dugoročno pozitivno odraziti na njihovo poslovanje.

Pogledajte i galeriju ovogodišnjeg CES-a u Las Vegasu:

Mark Zuckerberg
1/34

Komentara 4

DI
Diesel
10:11 12.01.2018.

Zelis ti promjene jer je ljudima dosadilo citati i gledati lazi, komplekse i bljuvotine. Smanjuje ti se broj posjeta?

SK
Skviki
10:20 12.01.2018.

Facebook je špijunsko smeće.

MN
mate.no
11:06 12.01.2018.

Facebook je u jednom trenutku dosegnuo slavu, bogatstvo, moc i korisnike ali sada tone prema dnu, instagram je preuzeo posao doslovce i to 3-4 puta vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije