Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Zuckerberg najavio promjene: 'Želimo sadržaj koji će biti dobar za ljude'

Istraživanje pokazuje da korištenje društvenih medija za povezivanje s ljudima do kojima nam je stalo može biti dobro za nas. Možemo se osjećati povezaniji i manje usamljeni, kaže šef Facebooka
12. siječnja 2018. u 09:41 4 komentara 875 prikaza
Mark Zuckerberg
Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Šef Facebooka Mark Zuckerberg danas je najavio promjene na toj društvenoj mreži koje će se najprije vidjeti u takozvanom News Feedu, gdje se prikazuju objave drugih korisnika i stranica, na kojemu bi sada trebalo biti više objava prijatelja i obitelji, a manje javnog sadržaja kao što su članci i snimke.

Facebook I SVE MORA OBRISATI Sin tužio majku zbog objave fotografija na Facebooku, šokirala se raspletom

Zuckerberg je u objavi na Facebooku (a gdje drugdje?) objasnio kako je tijekom posljednjih nekoliko godina javni sadržaj na toj mreži "eksplodirao", zbog čega se ravnoteža news feeda poremetila na štetu povezanosti s bližnjima. 

– Osjećamo odgovornost da osiguramo da naše usluge ne budu samo zabavne za korištenje već i dobre za ljude. Stoga smo pažljivo proučavali ovaj trend gledajući akademska istraživanja te radeći vlastita istraživanja s vodećim stručnjacima na sveučilištima. Istraživanje pokazuje da korištenje društvenih medija za povezivanje s ljudima do kojima nam je stalo može biti dobro za nas. Možemo se osjećati povezaniji i manje usamljeni, što je povezano s dugoročnim mjerenjima sreće i zdravlja. S druge strane, pasivno čitanje članaka i gledanje videa, čak i ako su zabavni ili informativni, možda nije jednako dobro – napisao je Zuckerberg.

Zuckerberg kaže kako je Facebooku sada cilj prije svega pomaganje u društvenim interakcijama, a ne u pronalaženju relevantnog sadržaja. Promjene u tom smjeru krenule su prošle godine, a bit će potrebno da novi fokus dođe u sve proizvode, dok će se prve promjene vidjeti upravo u news feedu. Zuckerberg očekuje da će nakon ovih promjena vrijeme koje ljudi provode na Facebooku pasti, ali da će to vrijeme biti vrjednije te da će se to dugoročno pozitivno odraziti na njihovo poslovanje.

Pogledajte i galeriju ovogodišnjeg CES-a u Las Vegasu:

Mark Zuckerberg
1 / 34
CES Las Vegas 2018
protiv govora mržnje Nijemci prijete tehnodivovima Pretjerivač Iznad prosjeka 4 domaće humoristične stranice na Facebooku koje trebate pratiti Željka Markić BLOKIRANJE STRANICA Markić: Vlada bi trebala od Facebooka tražiti da poštuje hrvatske zakone
Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

  • Avalon:

    Zelis ti promjene jer je ljudima dosadilo citati i gledati lazi, komplekse i bljuvotine. Smanjuje ti se broj posjeta?

  • Skviki:

    Facebook je špijunsko smeće.

  • Deleted user:

    ukinite se i učinite čovječanstvu uslugu-naporniji ste i od kolinde