Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do jučer konkurenti

Facebook kupuje WhatsApp za nevjerojatnih 16 milijardi $!

mark zuckerberg,portal
Foto: Reuters/PIXSELL
19.02.2014.
u 23:21

Dogovoreno je da će WhatsApp nakon preuzimanja nastaviti sa samostalnim djelovanjem

Facebook namjerava kupiti popularnu aplikaciju WhatsApp za slanje besplatnih poruka za nevjerojatnih 16 milijardi dolara!

Dogovoreno je da će aplikacija koja trenutno broji 430 milijuna korisnika diljem svijeta nakon preuzimanja nastaviti sa samostalnim djelovanjem, jednako kao i Facebookov Messenger app, javlja The Verge. Većina kupoprodajnog iznosa bit će isplaćena u dionicama (12 milijardi dolara) a četvritina, odnosno 4 milijarde dolara, u gotovini.

Zuckerbergova kompanija priopćila je i da će nakon akvizicije povezivost među korisnicima društvene mreže diljem svijeta biti ubrzana.

- WhatsApp je na putu povezivanja milijarde ljudi. To je nevjerojatna vrijednost - kazao je Zuckerberg. Dogovoreno je i da će se šef WhatsAppa Jan Koum pridružiti Facebookovu odboru direktora, no tim će mu i dalje biti stacioniran u kalifornijskom Mountain Viewu.

>>Evo dokaza da Facebook zna kada ste se zaljubili!

Komentara 3

ST
strsljen2013
07:20 20.02.2014.

Opet moram tražiti novu aplikaciju za poruke jer s facebookom i viberom ne želim imati posla.

BR
brčko
07:42 20.02.2014.

Žali bože bezbrižnog dopisivanja, sada kad fejsbuk to "nakiti" izgubit će se sve čari whatsappa...

Avatar ludi kekec
ludi kekec
09:31 20.02.2014.

ovo će mu samo ubrzati kraj koji je već počeo. facebook je praktički gotova priča. prema statistikama, broj korisnika sve više opada, a i struktura se promijenila - sada ga sve više koriste ljudi starije dobi. mladi ga ubrzano napuštaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije