Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Facebook izgubio 123 milijarde dolara, ali nije u krizi

Ne može se govoriti o katastrofi, jer sada je rast tvrtke u čijem je vlasništvu najveća svjetska društvena mreža oko 37 posto
28. srpnja 2018. u 06:30 2 komentara 273 prikaza
Mark Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL

Dionice Facebooka u četvrtak su izgubile na vrijednosti 19 posto što je umanjilo vrijednost tvrtke za 123 milijarde dolara pa je taj dan najveća svjetska društvena mreža završila s vrijednošću nešto većom od 500 milijardi dolara.

Mark Zuckerberg facebook Zuckerberg u jednom danu izgubio 15 mlrd dolara

Sam Mark Zuckerberg izgubio je pri tome 15 milijardi dolara osobnog bogatstva te je četvrtak završio “tek” sa 71 milijardom. Dakle, gotovo kao sirotinja. Treba li se zbog ovoga zabrinuti za Facebook ili se možemo nastaviti šaliti? Pa čini se da ipak ovo drugo, i to zato što je bilo teško očekivati da će se rast Zuckerbergove tvrtke nastaviti unedogled.

Iako je pad sam po sebi vijest, jer ovo je najveći pad u jednom danu koji je Facebook doživio u povijesti, ipak nije posljedica nekog konkretnog događaja koji se skriva u brojnim lošim vijestima koje rešetaju Facebook posljednjih mjeseci. Jednostavno se sve skupilo u kratkom periodu pa je i vijest dobila na intenzitetu.

Mark Zuckerberg
1 / 10
Mark Zuckerberg
Facebook NEOČEKIVANI PAD Rast Facebooka usporen, cijena dionice pala više od 20 posto

Kada se govori o rastu Facebooka, nikad se ne koriste termini poput katastrofa i slično, nego tek usporenje, a sada je rast tvrtke u čijem je vlasništvu najveća svjetska društvena mreža oko 37 posto što se teško može nazvati lošim. Ali, preporučljivo je ipak promišljati i o sljedećih desetak godina jer više nije baš tako sigurno da će Facebook ostati tehnološki lider.

Mark Zuckerberg Kazna Cambridge Analytica Facebook će stajati pola milijuna funti

Znamo da je danas Zuckerberg prisiljen trošiti golema sredstva na sigurnost i zaštitu privatnosti, a očito je cijeli skandal imao utjecaja i na broj korisnika, koji također usporava. Ipak, Facebook je i dalje prilika za mudre investitore.

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
  • Mukowsky:

    Nije ništa izgubio! Pala mu je tržišna kapitalizacija. Potencijalna energija. Ono što nemaš ne možeš izgubiti.

  • grebza:

    Samo jedna iracionalna, virtualna, nestvarna vrijednost i ništa više.