Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol

Facebook bi djeca trebala koristiti od 13. godine

društvene mreže
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
18.10.2017.
u 07:00

Čak 88 posto djece i mladih svjedočilo je zlokobnim komentarima i neprimjerenom ponašanju na društvenim mrežama

Čak 75 posto djece predškolske dobi koristi se tabletom bez nadzora roditelja, 88 posto mladih svjedočilo je zlokobnim komentarima i neprimjerenom ponašanju drugih na društvenim mrežama, a 62 posto roditelja zabrinuto je zbog dostupnosti neprimjerena online sadržaja djeci – statistika je to zbog koje je jučer održan okrugli stol pod nazivom (O)siguran online.

Dapače, sugovornici Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu, Tea Brezinšćak, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Lana Ciboci, potpredsjednica Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, Ivo Jakić, policijski savjetnik Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a, i Walter Leonhartsberger Schrott, predsjednik uprave Wiener osiguranja VIG, složno su poručili – tehnologija se djeci ne može zabraniti, ali roditelji i nastavnici dužni su ih upozoriti i naučiti kritički pristupati onome što zateknu na internetu.

Roditeljima su tako na raspolaganju softveri za roditeljski nadzor, a društvene mreže poput Facebooka, Snapchata, Instagrama, Whatsappa i Vibera djeca bi trebala koristiti tek od navršene 13. godine.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Komentara 3

PA
Pajkoslava2
07:36 18.10.2017.

djeca NE bi trebala koristit uopće FB niti bilo koju drugu društvenu mrežu sve dok žive pod istim krovom svojih roditelja. Nije mi jasno, kako to da mnogi ne vide kakvo je to zlo. Al dobro, ovisnik će uvijek naći opravdanje....

Avatar Sokol
Sokol
13:15 19.10.2017.

A nebi bilo loše početi koristiti i mozak

ZN
znam
20:46 19.10.2017.

Pametan ne koristi facebook. Puno je djece otislo 2m ispod zemlje zbog njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije