Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO ISKUSTVO

Evo koju zagonetku trebate riješiti na razgovoru za posao kod Elona Muska

Elon Musk
Foto: Reuters/PIXSELL
14.05.2015.
u 12:38

Musk navodno na početku razgovora uopće ne razgovara s kandidatom

Šef Tesle Elon Musk na glasu je kao poprilično ekscentrična osoba, a čini se da se taj njegov karakter pokazuje i u razgovorima s kandidatima za posao u njegovim poduzećima. Njegova nova autorizirana biografija "Elon Musk", koju je napisao novinar Bloomberga Ashlee Vance, otkriva kroz što su morali proći kandidati za posao u tvrtki SpaceX.

"Elon će tijekom početnog dijela razgovora vjerojatno nastaviti pisati e-mailove i raditi te neće puno govoriti. Nemojte paničariti. To je normalno", piše Vance u knjizi, prenosi Mashable. Nakon nekog vremena Musk navodno okreće stolicu prema kandidatu, ali to i dalje ne znači da će s njim uspostaviti kontakt očima. Kad napokon progovori, Musk od kandidata traže da riješe jednu zagonetku:

"Stojite na površini Zemlje. Idete jednu milju južno, jednu milju zapadno i jednu milju sjeverno. Završite na mjestu s kojeg ste krenuli. Gdje ste nalazite?" (odgovor možete naći na dnu teksta)

Musk je navodno u ranim danima SpaceX-a osobno razgovarao s gotovo svih prvih tisuću zaposlenika. Da mu je stalo do toga da njegova tvrtka dobije najbolje, ljude pokazuje i činjenica da je osobno zvao ugledna sveučilišta diljem SAD-a kako bi dobio imena njihovih najboljih studenata.

Koliko god se proces dobivanja posla čini teškim, ni ono što slijedi nakon toga nije lako. Musk je poznat po tome da radi više od 20 sati na dan te da, baš kao pokojni šef Applea Steve Jobs, javno kritizira zaposlenike koji ne ispune zadane ciljeve.

– On vas jednostavno uništi i, ako preživite, odluči da vam može vjerovati – otkrio je jedan bivši Teslin direktor u knjizi.

(Dva su odgovora na zagonetku – ili ste na Sjevernom polu ili negdje blizu Južnog pola.)

>> Elon Musk donirao milijun dolara za izgradnju muzeja Nikole Tesle

>> Elon Musk jednim tweetom digao dionice Tesle 4%

Komentara 10

SA
Samoja
12:56 14.05.2015.

Iživljavanje i preseravanje...

EL
EldersRealm
13:07 14.05.2015.

Odgovor je samo Sjeverni pol. Kako ces to ici 1 milju juzno od Juznog pola?! Novinari...

DU
Deleted user
13:57 14.05.2015.

Privatna firma i može radit što hoće i postavljat pitanja kakva hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije