Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do kraja godine

Europska povjerenica dala rok Facebooku: 'Moje je strpljenje došlo do krajnjih granica'

Mark Zuckerberg
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
20.09.2018.
u 11:24

Sada je vrijeme za akciju i nema više obećanja, rekla je Jourova

Europska povjerenica za pravosuđe u četvrtak je dala američkoj društvenoj mreži Facebook rok do kraja godine da se uskladi s europskim propisima o zaštiti potrošača ili će se suočiti sa sankcijama.

"Moje je strpljenje došlo do krajnjih granica. Iako me Facebook uvjeravao da će konačno prilagoditi sve preostale neusklađene uvjete pružanja usluga do prosinca, sve ovo traje predugo", rekla je povjerenica Vera Jourova u priopćenju. 

"Sada je vrijeme za akciju i nema više obećanja. Ako se promjene ne provedu do kraja godine, pozvat ću tijela za zaštitu potrošača da djeluju brzo i kazne tvrtku", rekla je ona. 

Jourova je također istaknula da je platforma Airbnb napravila potrebne izmjene nakon što je upozorena prije tri mjeseca.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
16:51 24.09.2018.

EU je nakaradna tvorevina gdje si povjerenici i povjerenice uzimaju za pravo ponašati se kao apsolutni vladari svega. Hir nekakve povjerenice na kraju firme košta milijune eura, a građane milijune psovaka dok potpišu i poklikaju sve nebulozne formulare, jer kojeg će vraga GDPR, kad bez pristanka na obradu podataka koji se navodno štite ne možeš do usluge koja ti treba. Sve je kao i prije, samo se nagomilalo papiroligije i troška.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije