Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Europska komisija kaznila Google s 1,49 milijardi eura

"Google je zacementirao svoju dominaciju u online oglašavanju i zaštitio se od konkurentskog pritiska nametanjem protukonkurentskih ugovornih odredbi trećim internetskim stranama. To je protupravno prema pravilima EU-a protiv monopola"
20. ožujka 2019. u 13:14 0 komentara 138 prikaza
Google
Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS/PIXSELL

Europska komisija danas je kaznila Google s 1,49 milijardi eura zbog zlouporabe dominantnog položaja u području internetskog oglašavanja.

Zanimljive snimke s Google Eartha Fascinantno Geolog podijelio najzanimljivije stvari koje je pronašao na Google Earthu

"Google je zacementirao svoju dominaciju u online oglašavanju i zaštitio se od konkurentskog pritiska nametanjem protukonkurentskih ugovornih odredbi trećim internetskim stranama. To je protupravno prema pravilima EU-a protiv monopola", rekla je povjerenica za tržišno natjecanje Margrethe Vestager.

Dodala je da je takva Googleova praksa trajala 10 godina tijekom kojih je onemogućavala tržišno natjecanje na temelju zasluga i inovacija, a potrošače je lišavala koristi od tržišnog natjecanja.

To je treće kazna Europske komisije za Google u posljednje dvije godine.

Prošle godine Google je kažnjen rekordnim iznosom od 4,34 milijarde eura zbog zlouporabe operativnog sustava Android za blokiranje svojih tržišnih konkurenata.

Godinu ranije kažnjen je s 2,42 milijarde eura za ometanje tržišnih konkurenata u uslugama za usporedbu cijena.

VIDEO Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa:

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.