Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIP ADRIA LIGA

I hrvatski esport igrači opet u lov na nagradni fond od 24.000 eura

Velika LAN završnica Vip Adria Lige powered by ESL na Reboot InfoGameru
Foto: Promo
1/4
22.03.2018.
u 15:00

Ukupni globalni nagradni fond za esports profesionalne turnire lani je dosegnuo 112 milijuna dolara

Natjecateljsko igranje videoigara i u Hrvatskoj postaje sve proširenije i popularnije. Najveći organizator esport turnira ESL upravo je objavio da u suradnji s Vipnetom otvara 2. sezonu regionalne Vip Adria lige. Najbolji igrači iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije odmjeravat će snage u globalno popularnim igrama Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends.

Natjecanja počinju u travnju, a lanjske naslove branit će timovi Valiance i KlikTech.

Nakon osvajanja prvog izdanja natjecanja i titule najkorisnijeg igrača velikog finala u League of Legends hrvatski igrač Toni „Sacre“ Sabalić iz KlikTecha potpisao za jaki europski profesionalni tim francuski G2 Esports i tako se pridružio još jednom Hrvatu, Luki „PerkZu“ Perkoviću.

U timu Valiance nadaju se da će ova liga napredovati i do faze da postane kvalifikacije za ESL-ovu svjetsku profesionalnu ligu: 

- Cijenimo vrijednost Vip Adria lige kao pozitivnog napretka za esport u Adria regiji, ali moram istaknuti da nas nedostatak igračke konkurencije u regiji ne tjera dovoljno naprijed. Naš je cilj doći na međunarodne turnire i kad bi ESL razmotrio o pretvaranju Vip Adria lige u jedan od kvalifikacijskih turnira za ESL Pro ligu ili jedan od drugih većih ESL turnira, to bi bio najbolji ishod i poziv na buđenje – ne samo za Valiance and Co, već i za sve polu-profesionalne i profesionalne CSGO timove u regiji, poručio je Alen Šola, voditelj marketinga Valiance and Co, pobjednika prvog izdanja Vip Adria lige u Counter-Strikeu. 

U prvoj sezoni nastupilo je više od 1200 igrača, odigrano je više od 500 mečeva. I ove godine veliko finale na Reboot Infogameru ima nagradni fond od 24.000 eura - po 10.000 eura za CO:GO i LOL, a 4.000 eura za turnir u Fifa 4.

- Svi pokazatelji nakon prve sezone natjecanja jasno daju do znanja kako na ovim prostorima vlada ogroman interes za esportom. Prva sezona bila je sjajna i veselimo se nadolazećoj sezoni u kojoj očekujemo još veći broj prijavljenih timova i igrača, ali i daljnji rast publike koja prati natjecanja. Drago mi je što mogu najaviti da će druga sezona Vip Adria lige biti dostupna i na svim Vip i B.net TV platformama. Na njima će se uživo prenositi i Vip Adria liga, poručio je konferenciji za novinare Lordan Kondić, Vipnetov direktor marketinga. 

Za razliku od prošle sezone, online kvalifikacije u oba natjecateljska naslova u novoj sezoni neće ići istovremeno. Natjecanje u Counter-Strike: Global Offensive započinje početkom travnja online kvalifikacijama, dok će najbolji League of Legends timovi iz regije s online kvalifikacijama krenuti od sredine lipnja. 

Grupne faze natjecanja, kao i playoff u oba esport naslova održat će se tijekom rujna, listopada i prve polovice studenog, dok je veliko finale Vip Adria lige na rasporedu 24. i 25. studenoga ove godine, a održat će se po drugi puta u sklopu Reboot
InfoGamer sajma.

- Veseli nas što imamo priliku doprinijeti razvoju esport scene u Hrvatskoj i regiji i što možemo pratiti inspirirajuće priče igrača i timova. Radujemo se i razvoju lokalnih talenata i njihovom iskoraku na globalnu esport scenu, izjavio je Martin Kadinov, ESL-ov regionalni manager za jugoistočnu Europu.

Prema istraživanju tvrtke Global Games Market esport publika će ove godine dosegnuti 380 milijuna fanova. najveći turniri znaju uprihoditi i po više od 5 milijuna dolara samo od ulaznica. A globalni nagradni fond za esports profesionalne turnire lani je dosegnuo 112 milijuna dolara pa nije ni čudno da se i igrači i sponzori sve više interesiraju za čim jača natjecanja. Hoćemo li i u Hrvatskoj vidjeti porast broja profesionalnih igrača?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije