Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI UDARAC!

Ekplodirala raketa za svemirska putovanja u svojem prvom letu, pogledajte kako je to izgledalo

Foto: Screenshot
1/3
03.09.2021.
u 18:01

- Došlo je do anomalije u prvoj fazi rasta visine što je rezultiralo gubitkom Alphe. Dok prikupimo više informacija, iste ćemo objaviti - objavili su glasnogovornici Fireflyja

Pojačano zanimanje za odlazak u svemir dovelo je i do velikog broja kompanija koje se žele okušati u tome. Jedna od tih kompanija je i Firefly Aerospace, čiji je prvi pokušaj završio loše. 

Njihova raketa Alpha trebala je jučer imati svoj prvi orbitalni let, međutim nakon samo dvije i pol leta raketa je eksplodirala iznad Kalifornije. 

 

Raketa je lansirana iz baze Vandenberg u Kaliforniji u 6:59 po lokalnom vremenu. Početno lansiranje je kasnilo sat vremena, jer je prvi pokušaj lansiranja zaustavljen prilikom odbrojavanja. 

Sve se činilo dobro prvih dvije i pol minute leta, no potom u drugoj fazi leta Alpha je eksplodirala. 

- Došlo je do anomalije u prvoj fazi rasta visine što je rezultiralo gubitkom Alphe. Dok prikupimo više informacija, iste ćemo objaviti - objavili su glasnogovornici Fireflyja, prenosi portal Space.com. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije