Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAPAM-ov pokušaj

ECJ: Društvene mreže ne moraju blokirati ilegalni sadržaj

netlog
Netlog
16.02.2012.
u 20:19

Belgijska udruga za zaštitu autorskih prava pokašala je primorati Netlog da filtrira piratski sadržaj.

Europski sud pravde (ECJ) odbio je zahtjev belgijske udruge zaštitu autorskih prava SABAM za ugradnju sustava za filtriranje piratskog sadržaja na društvenoj mreži Netlog, prenosi BBC.

Naime, u ECJ-u smatraju kako bi filtriranje bili u suprotnosti sa slobodom poslovanja i informiranja te pravom na zaštitu privatnih podataka. Ova odluka ICJ-a koristi će se u sudovima diljem Europske unije kada je u pitanju ovaj aspekt europskog prava. To, međutim, ne znači da udruge za zaštitu autorskih prava neće tražiti neke ograničenije zabrane.

SABAM je prvotno od belgijskog suda tražio da Netlog, društvena mreža koju je pokrenula tvrtka Massive Media NV iz Genta, da onemogući dijeljenje sadržaja iz njihova kataloga te da svakog dana bude kažnjen s 1000 eura sve dok se ne pokori toj odluci. Netlog je uzvratio kako bi takav nadzor korisnika bio u suprotnosti s Direktivom o elektroničkom prometu Europske unije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije