Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ONLINE DRUŽENJE

Društvene mreže

Facebook
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
28.02.2018.
u 12:56

Internet je doživio nekoliko valova rasta popularnosti, a najsvježiji od njih donijele su društvene mreže. Najpopularnija od njih, Facebook, nastala je prije četrnaest godina

Internet je doživio nekoliko valova rasta popularnosti, a najsvježiji od njih donijele su društvene mreže. Najpopularnija od njih, Facebook, nastala je prije četrnaest godina (u Hrvatsku je stigla prije još manje: deset), ali mnogima od nas Facebook je toliko promijenio život da ga teško možemo više zamisliti bez njega.

U ovoj smo knjižici već dvaput iskoristili analogiju o medijima svih medija, ali Facebook je upravo to: možete ga koristiti kao izvor informacija, umjesto novina i televizije (brži je – odmah ćete doznati vijesti „telegrafski“, a ako vas zanimaju detalji, kliknite na link), ali isto tako i kao komunikacijsko sredstvo.

Osim Facebooka, u našim krajevima popularni su i YouTube (nije prava društvena mreža: služi za prikazivanje videa, ali ima i funkcionalnosti društvenih mreža), Instagram (originalno je služio za dijeljenje atraktivnih fotografija, ali i on se danas koristi na razne načine), Snapchat (nastao je kao chat za slanje poruke koja bi nakon čitanja nestala) i Twitter (glavna svrha: pisanje kratkih poruka, do 140 znakova; i on danas može svašta drugo).

Samo o Facebooku dala bi se napisati još jedna ovakva knjižica – i opet bi bila nedovoljno opširna da pokrije sve što se o njemu ima za reći. No, i za njega vrijedi isto što i za ostale moderne medije: toliko je jednostavan za uporabu da ćete sami shvatiti kako ga koristiti. Samo je jedno bitno: ne bojte se. Ima nedostataka, ali ne grize.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije