Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Ratovi budućnosti: Dronovi u svemiru i podvodne platforme

Ratovi budućnosti: Dronovi u svemiru i podvodne platforme

Britanska kraljevska ratna mornarica objavila je kako bi mogli izgledati njezini brodovi za 50 godina. Koncept je da budu samodostatni i da ne moraju dolaziti u luke
16. rujna 2021. u 14:31 1 komentara 1706 prikaza

Britanska kraljevska ratna mornarica objavila je ovog tjedna fotografije četiriju konceptualnih vozila, točnije triju plovila i jedne letjelice, a iako svi izgledaju kao da su izašli iz kakvog znanstvenofantastičnog filma, Britanci tvrde da bi se njihova mornarica upravo njima mogla početi služiti već u idućih nekoliko desetljeća.

Cut flower industry in Ecuador
VELIKA ISTRAGA
Alarmantan nalaz: Kontaminirani smo. Kancerogenih pesticida ima i u našim krevetima!
Serb shot and policemen injured in Kosovo clashes
VELIKA ANALIZA
Balkan vrije, hoće li se opet zapaliti? Analitičari za Večernji otkrivaju prijeti li Kosovu rat
Umirovljenik kopa po kontejneru
ANALIZA
Kako zaustaviti divljanje cijena: Inflacija ruši standard i prijeti uvođenju eura
  • sisavac:

    to će valjda naručiti u kini. jer ruku na srce, engleska ima manje operativnih brodova velike tonaže nego što ih kina trenutno dovršava. ovakve slikovnice su se više koristile u rusiji prije 10 godina. nije engleska tolko moćna da može ... prikaži još! držati veliku flotu, to košta. a ako će sa amerima igrati oko kine, onda se nek pripreme za nove dugove. prije nepunu godinu dana su sami objavili mišljenje admiraliteta da nema smisla graditi velike flote, nosače aviona i potporu, jer financije to ne dozvoljavaju, a posebno zbog novih raketa koje su prevelika opasnost za nosače, a potapanjem nosača uništava se čitava borbena skupina, koja ostaje na vjetrometini. daleko od kuće.