Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI BROJ iQ MAGAZINA

Dron u letu: Testirali smo popularni kvadrokopter Phantom 2 Vision +

dron
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
11.11.2014.
u 12:10

I u Hrvatskoj ima dronova, ali nema još zakonskih propisa koji bi regulirali njihovo korištenje.

Znate li što je dron? U mnogim zemljama svijeta ove malene višenamjenske letjelice postaju hit. I u pozitivnom smislu poput redovne dostave osnovnih namirnica na izoliranom otočiću na sjeveru Njemačke do negativnih konotacija poput skandala sa spuštanjem zastave Velike Albanije na stadionu u Beogradu.

Kad je početkom prosinca 2013. šef Amazona Jeff Bezos senzacionalno najavio 30-minutne dostave dronovima, tada se još činilo da se će komercijalna primjena ovih višenamjenskih letjelica biti tek za nekih 5 do 10 godina. No, u međuvremenu mnoge su velike tvrtke poput Google i DHL-a također krenuli s vlastitim proizvodnjama.

U novom broju iQ magazina testirali smo letenje jednog od najpopularnijih komercijalnih modela - Phantom 2 Vision + specijaliziranog kineskog proizvođača DJI. Dio našeg testnog leta u Novom Zagrebu možete pogledati u priloženom videu.

Učitavam video...

Video: Dražen Tomić

I u Hrvatskoj ima dronova, ali nema još zakonskih propisa koji bi regulirali njihovo korištenje. Kada se očekuju?

Sve o tehničkim specifikacijama, ali i o praktičnim savjetima o letenju te što smijete raditi s dronom u letu, a što se nikako ne preporučuje pročitajte u novom broju iQ-a kojeg možete pronaći na kioscima.

>>Hrvatski PhotoMath popularniji je i od Facebooka

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar nijeminišta
nijeminišta
13:42 11.11.2014.

šteta što ovaj "ekspert" za dronove nije skužio da se oni mogu i okretati, i ići naprijed-nazad, a ne samo gore-dolje... no, ima vremena...

Avatar bok
bok
17:12 11.11.2014.

...el se na kaze "bespilotna letjelica" ?

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
19:01 11.11.2014.

Stvarno neznam što bih započeo s ovim drotom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije