Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Gadgeti

Doznajte na kakvim stolicama vole sjediti najbolji hrvatski gameri

Trend vrhunsko opremljenog gaming prostora započeo je s igračkim ili gaming stolicama. U principu, to su uredske stolice s malo naglašenijim dizajnom, često nalikuju na menadžerske stolice ili na sjedala trkaćih automobila, a zanima vas gdje ih možete nabaviti?
23. srpnja 2020. u 08:57 9638 prikaza
Gaming industrija
Foto: Shutterstock
Pogledajte galeriju 1/5

Igranje igrica je globalni trend bez obzira na dobnu skupinu, spol, državu ili kontinent. Svi mi koji smo se prije beskrajno pikulali, igrali skrivača, dolazili doma ogrebanih koljena i trbuhom punim nezrelih šljiva sa susjedova drva, zamijenili smo igranje i navike igranja nekim drugim načinom razonode. Današnji gameri pretvorili su razonodu u posao i vole kupiti dobar gaming namještaj - od posebno dizajniranih stolica do kompletno opremljenih igraonica.

Gaming industrija | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Na Svjetskom kupu Fortnite u New Yorku prisustvovalo je 24.000 gledatelja, a dva milijuna gledatelja pratili su događanje online. Mnogi ljudi, posebno mlađa generacija, shvaćaju  gaming vrlo ozbiljno. A bilo koji igrač koji poštuje sebe ili igrač s internetskom prisutnošću neće gamati na bilo kakvoj stolici. Njihova stolica mora biti nešto posebno jer ipak se radi o imidžu i statusu u gaming zajednici, koju pažljivo stvaraju. Gaming industrija u posljednjih se 30 godina sve više širi, a njeni razmjeri broje se u stotinama milijuna gledatelja. Ukupna vrijednost svjetske gaming industrije procjenjuje se na više od 80 milijarde dolara.

Gaming industrija | Autor : Top Chair Foto: Top Chair

Trend vrhunsko opremljenog gaming prostora započeo je s igračkim ili gaming stolicama. U principu, to su uredske stolice s malo naglašenijim dizajnom, često nalikuju na menadžerske stolice ili na sjedala trkaćih automobila. Kvalitetne gaming stolice trebaju pružati dodatnu udobnost za vrijeme višesatnog sjedenja. Hrvatski brend Top Chair u svojoj ponudi gaming stolica nudi moderne ergonomske stolice ispunjene Dual Core jezgrom koja pruža dodatnu udobnost za vrijeme sjedenja poput Backforce One njemačkog proizvođača Interstuhl.

Gaming industrija | Autor : Top Chair Foto: Top Chair

Zatim su gameri u industriju videoigara uveli miševe s iznimno brzom brzinom klika, tipkovnicu s LED svjetlima i na kraju stolove ili kompletne igraonice. Početkom 2020. godine proizveden je i prvi igrački krevet u kojem se igra u polunaslonjenom položaju.

Gaming industrija | Autor : Top Chair Foto: Top Chair

U popisu „must have“ gaming namještaja možemo pronaći: “4D rukonaslone”, “hladno lijevanu pjenu”, “odvojivi naslon za noge”, “135 stupnjeva podesivog naslona za leđa”, “ugravirano ime”… dakle, čitav popis obavezne opreme za stvaranje idealnog gaming okruženja. Gaming namještaj je brzorastuće, raznoliko i vrlo zanimljivo tržište u kojem postoji puno energije, angažmana, strasti, upornosti i kreativnosti. Gaming stolice više nisu obične stolice, često okarakterizirane kao tvrde i neudobne. Današnje gaming stolice su spoj dugogodišnjih prijatelja, zaljubljenika u računalne igre i profesionalaca za proizvodnju i dizajn sjedećeg namještaja, a gaming stolice su rezultati iskustva i znanja za pravilno i zdravo sjedenje.

Sadržaj nastao u partnerstvu s Top Chairom.

Borna Kotromanić i Vlatka Pokos
podrijetlo novca
Pokos i Kotromanić zaratile zbog Nikoline Pišek: 'Ti nemaš dovoljno inteligencije ni morala'
Plastični čep
PAMETNO RJEŠENJE
Ovo je najčešći otpad koji smo pronašli na našim akcijama čišćenja, nismo to očekivali