Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Dostava budućnosti i prilika za zaradu: Amazonovi dronovi skupljat će i dostavljati pošiljke

Cijeli sustav osmišljen je tako da dron pokupi pošiljku u skladištu, odleti do primatelja i tamo je ispusti. Dron se može kretati vertikalno, prijeći oko 15 km na visini od 120 metara te ponijeti paket težine oko 2.5 kg
03. kolovoza 2016. u 11:10 1338 prikaza
Foto: PR FOTO

Amazon je ušao u partnerstvo s vladom Velike Britanije u projektu testiranja dronova za isporuke paketa. Prije partnerstva s Velikom Britanijom, Amazon je testiranje dronova obavio u Kanadi i Nizozemskoj. 

Sve to utjecalo je na to da cijena dionica Amazona od početka godine poraste oko 56% i u srpnju dostigne rekordno visoku vrijednost. Iskoristite priliku i preuzmite 50€ za trgovanje na svjetskoj burzi i zaradite na cijeni dionica Amazona!

50€ za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Cijeli sustav osmišljen je tako da dron pokupi pošiljku u skladištu, odleti do primatelja i tamo je ispusti. Dron se može kretati vertikalno, prijeći oko 15 km na visini od 120 metara, te ponijeti paket težine od oko 2.5 kg. 

Za lokaciju testiranja izabrane su ruralne i prigradske oblasti. Amazon također radi na senzorima koji će osigurati da dronovi prepoznaju i zaobiđu prepreke, ali i na testiranju probnih letova, gdje će jedna osoba moći upravljati s više visokoautomatiziranih dronova. Ova usluga trebala bi smanjiti vrijeme isporuke na 30 minuta ili kraće.

Prošle godine Kancelarija za patente i žigove SAD-a predstavila je način na koji bi bespilotna letjelica mogla pokupiti paket i odnijeti ga na određenu destinaciju, uz komunikaciju s ostalim dronovima koji su u zraku i koji bi tako poboljšali planiranje ruta.

Međutim, Amazon je često dolazio u sukob s američkim regulatorima, naročito s Američkom administracijom za zrakoplovstvo koja je nedavno objavila novi set pravila kojim je zaustavljeno prenošenje paketa dronovima, što je i dovelo do toga da Amazon prebaci lokaciju za istraživanje i razvoj dronova u druge zemlje. Fortrade Ltd autoriziran je i reguliran u UK od FCA (Financial Conduct Authority) pod licencijom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu ni transakciju glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti vaše depozite i od vas bi se mogle očekivati dodatne uplate.

Fortrade ne prihvaća nikakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara ni za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje ni jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to isključivo na vlastiti rizik.

>> Dronovi – industrija kojoj nebo nije granica: do 2021. prihodi i 140 mlrd. $

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja