Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukida neutralnost?

Donald Trump priprema dosad najžešći napad na internet

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
21.11.2017.
u 22:02

Protiv ukidanja neutralnosti bore se velike internetske kompanije kao što su Google, Netflix, Facebook i Reddit

Američka Vlada sprema se u povijest poslati neutralnost interneta - fundamentalni princip na temelju kojeg internet radi od svog nastanka, piše Independent

Neutralnost internata je ideja da se sav promet na njemu tretira jednako. No, nova pravila koja namjerava uvesti američka Vlada dozvolila bi internet poslužiteljima da blokiraju ili uspore pristup određenim stranicama te da naplate korisnicima "skidanje tih blokada".

Donald Trump
1/5

Trumpov napad na internet

Američka Federalna komunikacijska komisija, po diktatu američkog predsjednika Donalda Trumpa, kazala je da će ukinuti zakon koji zabranjuje poslužiteljima da se upliću u to što korisnici vide na internetu i koliko im je jednostavno do tog sadržaja doći. 

Šef tog povjerenstva Arjit Pai, kojega je na tu funkciju postavio Trump, kazao je da su restrikcije iz tog zakona nepotrebne i da sprječavaju internetske kompanije raditi ono što žele. 

Protiv ukidanja Google i Facebook

Ako se Trumpova namjera zaista i ostvari to će značiti dokidanje principa koji je na snazi od nastanka interneta da kompanije koje upravljaju mrežom ne mogu dati poseban tretman bilo kojoj stranici.  Umjesto toga, poslužitelji će moći omogućiti da se neke stranice "otvaraju brže", dok će se za pristup nekim drugima morati dodatno plaćati. 

Protiv ukidanja neutralnosti bore se velike internetske kompanije kao što su Google, Netflix, Facebook i Reddit, dok se za ukidanje zakona zalažu velike telekomunikacije kompanije kao što su AT&T, Comcast i Verizon.

 

Komentara 5

PO
pointmaker
22:30 21.11.2017.

I tko je sada komunist i boljševik. Tko nameće od kada je došao na vlast...

DU
Deleted user
22:46 21.11.2017.

Na meni je Trump večeras sve ovo već demonstrirao. Za slanje ovakvog komentara do sinoć mi je trebala sekunda, a ako mi sada ovo VL primi, 17. je pokušaj.

DU
Deleted user
00:07 22.11.2017.

Oglašivaći ...uzmite tj nabavite PRAVE podatke o tome kolika je zaista prodaja Vecernjeg lista po kioscima i koliko završi u starom papiru ( jedno 80 % plus ) tako da napokon propadnu i prestanu trovati već ionako zagadjeni medijski prostor u RH. Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije