Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVOLJNIJA PUTOVANJA

Domaći nagrađivani startup Vollo pokrenuo i suradnju s Uberom

vollo uber
15.12.2016.
u 12:54

Osim za grad Zagreb, akcija vrijedi i za gradove Split, Zadar te Dubrovnik, a iz Volla najavljuju da je riječ samo o prvoj od suradnji koje planiraju pokrenuti u ovom tipu prijevoza

Hrvatski stratup Vollo koji omogućuje bolju pretragu i povoljniju kupovinu autobusnih karata ostvario je od danas suradnju i s Uberom.

Koncept intermodalnog prijevoza koji iskorištava prednosti korištenja različitih transportnih sredstava, ujedno je bila i misao vodilja stvaranja partnerstva Ubera i Volla. O čemu se točno radi?

– Ovo je prvi korak ka punom Intermodalnom prijevozu gdje će u budućnosti tehnološke platforme poput Ubera i Volloa, te autonomna vozila i autobusi potpuno promijeniti postojeći koncept posjedovanja automobila ili iskustva putovanja javnim prijevozom – kazao je Marko Jukić, osnivač Vollo servisa, koji je nedavno na startup konferenciji Zagreb Connect dobio i posebnu novčanu nagradu, kao i putovanje u Izrael koji slovi kao odlična startup sredina. Od danas je puštena u pogon i android aplikacija Vollo

Za Večernji list Jukić je pojasnio što njihovi korisnici dobivaju novom uslugom:

– Kupnjom autobusne karte na Vollo platformi, Uber novim korisnicima daruje besplatnu vožnju do kolodvora do 65 kn, te obrnuto; sve nove korisnike Vollo časti s do 35 kn  popusta na ukidanje booking feea prilikom prve kupnje. Imajući na umu da su karte kupljene preko Vollo platforme već ionako u prosjeku jeftinije za 10-25% u odnosu na regularne cijena s kolodvora, radi se zaista o popustu koji ne treba zanemariti – kaže Jukić.

Osim za grad Zagreb, akcija vrijedi i za gradove Split, Zadar te Dubrovnik, a iz Volla najavljuju da je riječ samo o prvoj od suradnji koje planiraju pokrenuti u ovom tipu prijevoza. 

– Ljudi putuju raznoliko, ali većinom smo fokusirani na obalu, dok sada u zimskom razdoblju radimo da povežemo i sjever i istok. Top linije su: Split – Zagreb, Dubrovnik –  Split, Zagreb – Rijeka, Pula – Venecija, Ljubljana – Zagreb, Beč – Zagreb, Zagreb – Sarajevo, Zadar – Zagreb... Preko 5000 korisnika stalno putuje s Vollo – otkriva nam Jukić.

Vollo povezuje gotovo cijelu Europu, a najpopularnije rute su u Hrvatskoj i susjednim zemljama kao što su BiH, Slovenija, Austrija, Italija i Crna Gora. No česta su i putovanja od kraja Švedske pa sve do Hrvatske.

Ovdje možete skinuti Vollo aplikaciju za Android

>> Hrvatski startupi Nanodiy i Vollo među najboljima u Europi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije