Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski političar:

'Dokažite da otisci s iPhonea neće završiti kod američkih špijuna'

iPhone
Reuters/PIXSELL
23.09.2013.
u 14:16

– Ispostavi li se da nema jamstva da se otisci prstiju ne mogu ukrasti, tada bi trebalo državnim dužnosnicima zabraniti korištenje modela 5S na poslu – napisao je Milonov na Twitteru.

Ruski zastupnik Vitalij Milonov upozorio je ruske dužnosnike na korištenje novog Appleova iPhonea sve dok se ne dobije dokaz da je napredna tehnologija sigurna od američkih špijuna, pišu RIA Novosti.

Milonov je kazao kako planira tražiti od ruske Federalne agencije za državne komunikacije i informacije (FAPSI), što bi bila ruska verzija američke Agencije za nacionalnu sigurnost, da istraži postoje li jamstva da se "otisci prstiju skupljeni na čitaču otisaka u novom iPhoneu 5S neće naći u američkoj bazi obavještajnih podataka".

– Ispostavi li se da nema jamstva da se otisci prstiju ne mogu ukrasti, tada bi trebalo državnim dužnosnicima zabraniti korištenje modela 5S na poslu – napisao je Milonov na Twitteru.

Appleov novi telefon pruža mogućnost korisnicima da ga otključavaju i zaključavaju putem otiska prsta. Američka kompanija ranije ovog ovog mjeseca izvijestila je da su "informacije o otisku prsta pohranjene u uređaju te se neće nalaziti na njihovim serverima".

>>Hakirali čitač otisaka prstiju na novom iPhoneu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije