Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi i internet

Do kraja godine 627 milijuna ljudi će imati smartphone

\'A visitor looks at a phone as he stands next to a display of the new BlackBerry 8700 at 3GSM World Congress in Barcelona, Spain February 15, 2006. The 3GSM World Congress, which is attended by every
Arhivska fotografija
14.11.2011.
u 22:30

Udjel naprednih mobilnih telefona u Hrvatskoj i BiH je 15,5% i veći je nego u zemljama središnje i istočne Europe koje su članice EU

Udjel naprednih mobilnih telefona na tržištima Hrvatske i BiH trenutačno iznosi 15,5 posto i veći je nego u državama regije, središnje i istočne Europe koje su članice EU, pokazuje istraživanje njemačke agencije GfK.

Među petnaest država u kojima je istraživanje provedeno u razdoblju od svibnja do srpnja na vrhu je Slovenija, u kojoj uređaje smartphone posjeduje 27,6 posto korisnika mobilne telefonije, prenose banjolučke Nezavisne novine. Slijedi Turska s udjelom naprednih telefona od 23,7 posto, a na dnu ljestvice je Rumunjska s udjelom od 8,4 posto. Na petom i šestom mjestu su Hrvatska i BiH.

Manji broj uređaja smartphone u uporabi je u Češkoj, Slovačkoj, Estoniji i Litvi. GfK podsjeća da karakteristike naprednih telefona privlače mlađu publiku, koja se tim telefonima služi za pristup bežičnom internetu, odnosno društvenim mrežama.

Prema nekim procjenama, do kraja godine broj korisnika pametnih telefona na svijetu povećat će se do 627 milijuna, nešto više od 12% SIM kartica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije