Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Digitalizacija vinograda štedi novac i vrijeme, a osigurava i klijentelu

idu dalje 
Agrivijev globalno nagrađivan softver koristi više od 10 tisuća poljoprivrednika
09. rujna 2015. u 23:30 0 komentara 556 prikaza
03.06.2015., Kutina - Matija Zulj osnivac je i direktor startup tvrtke Agrivi koja je najpoznatija po aplikaciji za upravljanje farmama. Matija Zulj obiteljskoj plantazi borovnica. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL

Nakon što se pokazao vrlo uspješan u softveru za upravljanje farmama, hrvatski agrotehnološki startup Agrivi proširio je svoju djelatnost i na vinarstvo. Naime, ta tvrtka iz Kutine lansirala je dodatni proizvod uz svoj uspješni poljoprivredni softver koji vinarijama omogućuje cjelokupno upravljanje vinskim podrumima.

Napredna analiza

Agrivi Wine Management je moguće koristiti samostalno za upravljanje vinskim podrumima ili u kombinaciji s Agrivi Farm Management sustavom čime se omogućuje cjelokupno upravljanje proizvodnjom vina, od upravljanja proizvodnjom grožđa u vinogradu do nadzora procesa proizvodnje vina u podrumu.

Napredna analiza omogućuje vinarima kontrolu troška proizvodnje grožđa u svakom vinogradu i po proizvodnoj tabli, a u konačnici i potpuni trošak pojedine butelje vina.

Lansiranjem proizvoda za vinarstvo podržat ćemo već u startu postojeće korisnike vinogradare koji su nas i potaknuli na razvoj podrške za vinski podrum te nam pomogli u kreiranju potpunog rješenja. Dodatno nam se puno jednostavnije otvara globalno tržište vinarija od kojih većina još uvijek ne prati digitalno aktivnosti u podrumu, a kako primjena standarda kvalitete postaje sve bitniji faktor u plasiranju vina na tržište, ovakva podrška im je nužna kako bi što više skratili vrijeme potrošeno na administraciju i osigurali provedbu svih mjera standarda kvalitete kazao je Matija Žulj, direktor tvrtke Agrivi.

Poboljšali produktivnost

U svijetu se godišnje proizvodi više od 26,4 milijuna tona vina, a više od 85% proizvodi 10 najvećih zemalja proizvođača. Agrivi softverom za cjelokupno upravljanje proizvodnjom vina cilja profesionalne proizvođače vina koji plasiraju proizvode u trgovačke lance i imaju imperativ osiguranja standarda kvalitete, sljedivosti i kontrole troškova.

Agrivi je globalno nagrađivani poljoprivredni softver koji koristi više od 10 tisuća poljoprivrednika iz više od 150 zemalja kako bi povećali produktivnost i profitabilnost poljoprivredne proizvodnje. Vizija tvrtke je promijeniti način proizvodnje hrane i ostvariti pozitivan utjecaj na više od milijardu ljudi pomažući poljoprivrednicima da postignu dugoročno održivu poljoprivrednu proizvodnju.

>> Godinu dana od lansiranja Agrivi ima nekoliko tisuća korisnika

>> Hrvatski startup pobijedio na prestižnom natjecanju u Seulu

dugogodišnji prijatelj i suradnik
Zaista tužno: Duško Lokin otkrio pravi razlog zašto nije bio na Kićinu sprovodu
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.