Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzimanje Blazing Edgea

Dept odabrao Hrvatsku za širenje regionalnog poslovanja

PR
16.07.2021.
u 22:40

Preuzimanjem splitske IT tvrtke Dept najavio ulazak na hrvatsko tržište

Dept, digitalna agencija, sa sjedištem u Amsterdamu, akvizirala je splitsku tvrtku Blazing Edge i time najavila je da ozbiljno misli poslovati na hrvatskom tržištu, ali i u regiji.

Kako nam je ispričao Ivan Blažević, osnivač Blazing Edgea i sada regionalni direktor Depta, cijeli posao akvizicije trajao je dvije godine, a službeno je okončan još u siječnju. Samo od listopada do danas već su i udvostručili broj zaposlenih te planiraju nastaviti tim tempom.

Od podruma do prodaje

Dept tako sada ima dva ureda, splitski i zagrebački i ukupno nešto više od 40 zaposlenih.

– Posljednje dvije godine za nas su bile pune velikih promjena i novih izazova. S jedne strane, gradili smo vrlo kvalitetan tim IT stručnjaka kako bismo pružili što bolju uslugu svojim klijentima, dok smo se s druge strane istovremeno morali prilagođavati novom postavu i ubrzanom širenju poslovanja i kadra radi akvizicije. Biti dijelom Depta te biti prepoznat kao potencijal za regionalnu prisutnost uistinu je velika čast i potvrda kvalitete našeg rada te smo daleki put prevalili od naših početaka u malom podrumu – kaže Blažević. Pojašnjava kako je to zapravo, u početku 2014. bio skučeni prostor u zgradi bez prozora u kojem je u jednom trenu radilo i petero ljudi.

Ipak, trud im se isplatio, i kako veli Blažević zadovoljan je akvizicijom. Naime, oni su najprije, 2019., dogovorili prodaju američkom Rocket Insightsu,, a tijekom tog procesa Dept je odučio akvizirati upravo Rocket, a u tom paketu i splitska tvrtka pripala je Deptu.

– Zadovoljan sam kako je cijeli proces prošao i vjerujem da ćemo sada i brže rasti i razvijati se. Budući da se tvrtka bavi realizacijom digitalnih projekata po narudžbi vjerujem da ćemo zasigurno u ovom novom aranžmanu imati više koristi. Kod akvizicije je važno pronaći nekoga s kim dijelite iste ciljeve i vrijednosti te za koga odmah osjetite da vam se kulture i odnosi poklapaju, a Dept je naposljetku ispao pravi kupac – smatra Blažević.

Dept je poznat po poslovnom modelu ekspanzije putem preuzimanja lokalnih IT tvrtki, a ovoga puta, iskoristili su položaj akvizirane hrvatske tvrtke s dva ureda u Splitu i Zagrebu da upravo u Hrvatskoj uspostave regionalno sjedište za ovaj dio Europe.

– Hrvatsku doživljavamo kao izvrsno uporište za naše poslovanje i širenje na ostatak regije. Imate zdravu poslovnu i poduzetničku scenu i atmosferu, dok ste istodobno idealno središte za stručnjake. Već duže vrijeme pratimo razvoj industrije u Hrvatskoj i vrlo smo zadovoljni činjenicom da smo sada prisutni s uredima u Zagrebu i Splitu i da postajemo dijelom hrvatskog tržišta – kazao je Dimi Albers, CEO Depta, te dodao da je porijeklo njegove supruge hrvatsko te da vole posjećivati ​​hrvatsku obalu tijekom ljetnih praznika i tim više ga raduje ova akvizicija jer će moći kombinirati posao sa zadovoljstvom dok je u Hrvatskoj.

Dept je trenutno na hrvatskom tržištu prisutan s nešto više od 30 iskusnih developera iz područja web developmenta, osiguranja kvalitete i mobilea, dok je plan do kraja sljedeće godine udvostručiti broj digitalnih profesionalaca te nastaviti s rastom i tijekom nadolazećih godina.

Rast zaposlenih

Ivan Blažević smatra kako će zapošljavanje novih stručnjaka biti izazov jer tržište postaje sve manje. Ipak, veli, primjetno je da se sada sve više srednjoškolaca posebice srednjoškolki odlučuje za studij na nekom tehnološkom fakultetu, te se nada da će kvalitetnog kadra biti dovoljno.

Dept u svojem portfelju ima klijente poput Microsofta, Unilevera, Panasonica, Samsunga, Allianza, Philipsa...., te su primjerice, zaslužni za podizanje interesa za ovogodišnju Euroviziju, izradom jedinstvenog 3D virtualnog pregleda natjecanja. Usto Dept je ove godine osvojio ukupno 11 Webby. Tim ima ukupno 2000 uposlenih u 13 zemalja i 20 ureda širom Europe i Amerike.

VIDEO Mate Rimac objavio majčinu poruku i upozorio: "Čuvajte se prevaranata!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije