Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnologija

Dellov Streak protiv Appleova iPada, prodaja kreće u lipnju

'ipad_nnn_ned_110310'
''
27.05.2010.
u 17:30

U Dellu ističu da je uređaj koncipiran ponajprije za podatke pa tek onda kao telefon, a pretraživanje interneta na većem ekranu znači da će se većina stranica moći prikazati na sličan način kao i na normalnom računalu

Američki računalni div Dell jučer je zasjenio Appleovo predstavljanje iPada u Engleskoj objavom da su razvili uređaj Streak temeljen na Google Androidu. Novi uređaj bit će dostupan od ranoga lipnja, javljaju američki mediji.

Uređaj koji ima 5-inčni ekran očekuje se s nestrpljenjem u SAD-u zato što će premostiti rupu između pametnih telefona i iPad-olikih tableta, koji uglavnom imaju ekrane od devet inča naviše. Također će nuditi otvorenu Android platformu, umjesto Appleove zatvorene platforme. Neobično je da će novi uređaj najprije biti predstavljen u Engleskoj, a tek kasnije u ljetu u SAD-u. U Dellu ističu da je uređaj koncipiran ponajprije za podatke pa tek onda kao telefon. Pretraživanje interneta na većem ekranu znači da će se većina stranica moći prikazati na sličan način kao i na normalnom računalu. Uređaj dolazi sa 5 MP kamerom i navigacijom.

U početku će se Streak isporučivati s Android 1.6 verzijom, no uskoro će biti nadograđen na verziju 2.2 koja podržava Adobe Flash. Streak ima Snapdragon procesor na 1GHz, 16GB interne memorije proširive preko microSD ulaza do 32GB, WiFi, GPS, Bluetooth 2.1, HSDPA te kameru od 5 megapixella s LED bljeskalicom. Zanimljivo je da ovaj Dellov tablet radi na Android 2.2 operativnom sustavu i podržava Adobe Flash 10.1. Cijena je još nepoznata.

Ključne riječi

Komentara 2

IT
iTest
11:35 01.06.2010.

Ghjjjj

OB
-obrisani-
12:43 01.06.2010.

hehehehehehe, oni se probude i idu brati gljive, kad ih drugi-aple pobere, hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije