Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK LEGENDE

Danas stiže nova Nokia 3310, evo što možete očekivati od reinkarnacije

nokia3310
Foto: Youtube Screenshot
26.02.2017.
u 07:00

Osim retro Nokije 3310, HMD bi trebao predstaviti i svoj novi smartphone Nokia P1, što bi trebala biti najjača Nokia dosad

Svjetski kongres mobilne industrije (Mobile World Congress) u Barceloni donosi nam niz najnovijih pametnih telefona. No, veliku pozornost privlači jedan mobitel koji se uopće ne može nazvati smartphone. Već tjednima prije Barcelone svijet bruji o zanimljivom projektu Nokije, odnosno finske kompanije HMD Global, za oživljavanjem legendarne Nokije 3310. Originalna Nokia 3310 izašla je na tržište ‘davne’ 2000. godine, a prodala se u čak 126 milijuna primjeraka, što je čini jednim od najprodavanijim mobitelom u povijesti. Stekla je kultni status zbog dugotrajnog trajanja baterije, izdržljivosti, kao i zarazne igrice Zmija, u svojoj drugoj verziji.  

Procjenjuje se da će reizdanje Nokije 3310 stajati oko 60 eura (što je i više nego duplo jeftinije od cijene originalnog izdanja 2000. godine).  

Uoči predstavljanja procjenjivalo se da novo izdanje neće imati tehnologiju touchscreena (tako je bilo i na originalu), a umnogome bi trebala podsjećati na stari model. No, nova Nokia 3310 bit će tanja i lakša od originala, a i plastično kućište zamijenit će polimeri ili metal. Također, zaslon ne bi trebao ostati crno-bijeli, nego će vjerojatno stići u boji. No, neće to biti zaslon visoke rezolucije poput najnovijih modela Applea ili Samsunga. Novo izdanje također bi trebalo imati odličnu bateriju, a po tom pitanju očekuje se da i nadmaši original. No, svi očekuje da oživi i igra Zmija.  

Osim retro Nokije 3310, HMD bi trebao predstaviti i svoj novi smartphone Nokia P1, što bi trebala biti najjača Nokia dosad.

>> 'Hrvatska nam je ove godine prioritet za prodaju mobitela'

Komentara 8

LO
lojtra1
09:10 26.02.2017.

Vjerujem da će aparat biti solidan ali ne i da će ostvariti poslovni uspjeh. Ipak je to stroj iz prošlog-završenog vremena i sve je manje ljudi koji žele SAMO telefon u toj kutijici iako ih još nešto ima...

DU
Deleted user
11:12 26.02.2017.

Taman mobitel za mene, kome se ne sviđa neka kupuje ajfone.

ST
Stipan
10:51 26.02.2017.

Nokia je još u snu. Ko zadnji dođe, njega kazni budućnost . Sve je išlo i ide naprijed a oni unazad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije