Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemaju budućnost

CEO BlackBerryja: Tableti nisu dobar poslovni model

thorsten heins
Reuters/PIXSELL
02.05.2013.
u 10:50

Thorsten Heins smatra da za pet godina više neće biti razloga za posjedovanje tableta

Glavni izvršni direktor BlackBerryja Thorsten Heins ne vjeruje u budućnost tabletnih računala i smatra da će njihova popularnost padati, prenosi Bloomberg.

- Mislim da za pet godina više neće biti razloga za posjedovanje tableta. Možda velikih ekrana na radnom mjestu, ali ne tableta kao takvih. Sami tableti nisu dobar poslovni model - rekao je Heins na konferenciji u Milkenovu institutu u Los Angelesu.

Heins je time dao naznačiti da je kanadski BlackBerry, nekad vrlo uspješan proizvođač mobilnih uređaja koji se danas muči u utrci s Appleom, Samsungom i drugim konkurentima, odustao od nasljednika neslavno propalog PlayBooka. Taj je tablet po predstavljanju 2011. godine dočekan salvom kritika i lošom prodajom.

Heins, koji je u siječnju rekao da nasljednik PlayBooka dolazi u obzir samo ako će biti profitabilan, sada kaže da BlackBerryjev tablet mora biti jedinstven kako bi uspio na tržištu prepunom sličnih proizvoda. Unatoč problemima ne brine za budućnost BlackBerryja.

- Za pet godina vidim BlackBerry kao apsolutnog lidera u mobilnom računalstvu - to nam je cilj. Želim uzeti što više tržišnog udjela, ali ne kopiranjem - rekao je Heins.

>> CEO BlackBerryja: Sučelje na iPhoneu staro je pet godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije