Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA APPLEU

CEO BlackBerryja: Sučelje na iPhoneu staro je pet godina

thorsten heins
Oliver Berg/DPA/PIXSELL
19.03.2013.
u 09:51

Stopa inovacije u našoj industriji tako je visoka da vrlo brzo možete biti zamijenjeni, rekao je Heins

Glavni izvršni direktor BlackBerryja Thorsten Heins kritizirao je konkurentski iPhone spočitnuvši mu nedostatak inovativnosti.

- Apple je napravio fantastičan posao kod dovođenja uređaja sa zaslonom osjetljivim na dodir na tržište. Učinili su fantastičan posao s korisničkim sučeljem, oni su ikona dizajna. Postoji razlog zbog čega su tako uspješni, a mi to moramo priznati i poštovati - nahvalio je Heins Apple za Australian Financial Review, pa prešao na kritike:

- Stopa inovacije u našoj industriji tako je visoka da, ako ne uvodite inovacije tom brzinom, vrlo brzo možete biti zamijenjeni. Korisničko sučelje na iPhoneu, uz dužno poštovanje prema važnosti te inovacije, danas je staro pet godina - izjavio je njemački biznismen.

Heins je rekao kako su prošlotjedno predstavljanje Samsunga Galaxy S4 te pojava drugi novih modela smartphonea ugrozili Appleovu lidersku poziciju na tržištu. Smatra da su novi BlackBerryjevi mobiteli, predstavljeni krajem siječnja, nadmašili iPhone svojom mogućnošću pokretanja više aplikacija odjednom, koja korisnicima omogućuje da rade kao na laptopu.

Jedna od kritika upućenih novim BlackBerryjevim modelima bila je relativno ograničena ponuda aplikacija, no Heins tvrdi da će oko 100 tisuća aplikacija biti dostupno za predstavljanje modela Z10 u SAD-u idući tjedan. Naglasio je kako su u tijeku pregovori s tvrtkama poput megapopularnog Instagrama, koji nije uložio u razvoj inačice svoje aplikacije za BlackBerryjeve uređaje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije