Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CAT S60

Ovo je prvi pametni mobitel s termalnom kamerom

cat s60
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
10.07.2016.
u 19:30

Predstavljen CAT S60 – prvi smartphone na svijetu s integriranom termalnom kamerom, predstavnici CAT-a i HT-a darovali su ih HGSS-u

S obzirom na visoku otpornost svih CAT telefona, njihovu vrijednost prepoznala je i Hrvatska gorska služba spašavanja koja se njima koristi već dulje vrijeme. Kako bi im pomogli u svakodnevnom obavljanju posla, predstavnici CAT-a i Hrvatskog telekoma darovali su HGSS-u mobitele CAT vrijedne 56.000 kuna.

Inače, CAT S60 sadrži integriranu termalnu kameru koja omogućava korisnicima da isprobaju mnoge zanimljive funkcije poput detekcije gubitka topline oko prozora i vrata, pronalaska vlage i nedostatka izolacije, identifikacije pregrijanih kućanskih aparata i strujnih krugova, detekciju upalnih procesa kod kućnih ljubimaca, a omogućava i prepoznavanje termalnih razlika u potpunom mraku pa tako možete prepoznati, recimo, osobu ili životinju u mračnom dvorištu. Sposobna je vizualizirati toplinu koja je nevidljiva golom oku te ističe kontraste temperature, može detektirati i izmjeriti površinske temperature s udaljenosti od 15 do 30 metara, a prepreke poput dima ne smanjuju joj učinkovitost.

Usto, CAT S60 je čvrst i robustan pametan telefon svjetske klase. Nadmašuje čak i vojne specifikacije, stvoren je da izdrži pad na beton s visine od 1,8 metara te je otporan na prašinu i vodu. Njegov zaslon snažnog osvjetljenja ostaje pregledan i na jakom suncu, a ekran se može kontrolirati i mokrim prstima ili u rukavicama. CAT će se prodavati u Hrvatskoj po preporučenoj cijeni od 5299 kuna.

>> Huawei P9 – Uljepšaj si selfije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije