Naslovnica Tech/Sci Gadgeti

Čak 93 posto roditelja ne želi koristiti aplikacije za zaštitu djece na internetu

Od opasnosti na internetu istinski se možemo zaštititi samo pravovremenom edukacijom, prevencijom rizičnih ponašanja na internetu i komunikacijom s najmlađima
15. travnja 2019. u 17:07 0 komentara 178 prikaza
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Prema istraživanju agencije IPSOS za A1, 92 posto roditelja ne koristi aplikacije za zaštitu djece i njihov siguran pristup internetu, upozoreno je u ponedjeljak na panel raspravi o sigurnom korištenju digitalnih tehnologija. Čak 93 posto ispitanika ih niti ne želi koristiti.

pljačkaš Totalni kaos VIDEO Lopov će cijeli život pamtiti koga je došao opljačkati. Na ovo nije računao

Na panel raspravi istaknuto je da je u sigurnom korištenju interneta ključna edukacija roditelja, a zatim veliku pažnju treba posvetiti i edukaciji djece.

- Važno je da svaki roditelj osvijesti da je od trenutka kad je dao djetetu mobitel u ruke odgovoran za to kako će se dijete koristiti njime i da ga i sam mora poučiti o tome - istaknula je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

 | Autor : Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dodala je i da bi društvo trebalo pružiti bolju podršku roditeljima da se nose s novim izazovima u odgoju i skrbi o djeci.

Ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka Tomislav Ramljak kaže da u današnje vrijeme postoji puno veći rizik da korisnici interneta postanu žrtve njegovih negativnih stana.

potjera Jurila 160 km na sat Tinejdžerica (17) bježala policiji, šokirali se kada su vidjeli koga je vozila u autu

- Posebno je važno voditi računa o djeci koja obično vrlo nekritički koriste dostupne ekrane. Ako niste svjesni koje sve sadržaje vaše dijete na internetu gleda, bit ćete jako iznenađeni kakvim je sve video ili foto sadržajima ono izloženo - rekao je Ramljak.

Naglasio je kako se od opasnosti na internetu istinski možemo zaštititi samo pravovremenom edukacijom, prevencijom rizičnih ponašanja na internetu i komunikacijom s najmlađima.

Gola privlačnost Show u kojem su svi goli podijelio je publiku: To je užas!
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.