Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGAN PETRIC

Očekujte neočekivano, moto je drugog po redu Bug Future Showa

Dragan Petric
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
20.01.2015.
u 14:05

Cjelodnevni tehnoshow sastavljen od panela, rasprava i projekcija održat će se 29. siječnja u kinu Europa

Drugu godinu zaredom, 29. siječnja, u zagrebačkom kinu Europa održat će se Bug Future Show, cjelodnevni tehnološki show zamišljen kao kombinacija scenskog nastupa, na kojem će se održati niz predavanja, panel-rasprava i projekcija o tehnologijama budućnosti, te izložbe gadgeta i ostalih elektroničkih uređaja koji će redefinirati način na koji živimo. Ovaj jedinstveni događaj održat će se pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista i tehnomagazina iQ. A kako je točno zamišljen i po čemu je poseban te kako možete doći na Bug Future Show 2015., ispričao nam je Dragan Petric, direktor sadržaja showa i izvršni urednik tehnološkog časopisa Bug, koji produkcijski stoji iza showa.

Što će biti glavne teme ovogodišnjeg Bug Future Showa?

Show ćemo ove godine održati pod motom „Očekujte neočekivano“. Moje je mišljenje da će se, zbog napretka tehnologije, potpuno promijeniti način na koji doživljavamo i koristimo novac jer će telekomi postati banke, a banke telekomi, naglavce će se promijeniti način vožnje automobilima jer će osobna vozila izgubiti potrebu za vozačem te će postati električna i bit će povezana na brze internetske veze, a i naši smartphonei će preuzeti ulogu koju nikada nismo ni mogli zamisliti da će imati u našim životima. O svemu tome će biti riječi cijeli dan na Bug Future Showu.

Koji će govornici biti tamo?

Najzanimljiviji govornici dolaze ovaj put iz inozemstva, a radi se o Davidu McWilliamsu, profesionalnom „keynoteru“ iz Irske, zatim Marku Moebiusu, CEO-u Nagual Soundsa iz Berlina, koji tehnologijom stvara glazbena čuda, a bit će tu i Marko Savković, glasoviti tech-freak iz Beograda koji je danas jedan od glavnih menadžera u HTC-u.

S obzirom na to da će biti riječi i o automobilima budućnosti, hoće li se moći te automobile i vidjeti?

Da, ispred Kina Europa će tijekom trajanja Bug Future Showa biti izloženi automobili koji u sebi imaju ugrađena superiorna tehnološka rješenja i posjetitelji će ih moći razgledati, osjetiti… Konkretno, parkirat ćemo ispred kina Tesla Model S, jedinu potpuno električnu obiteljsku luksuznu limuzinu na svijetu, a bit će tu i Mazda 3 s tehničkom opremom koja će zadiviti sve.

Kakve će nagrade moći osvojiti posjetitelji Bug Future Showa?

Pripremili smo čitav niz uređaja i to top-kategorije koje ćemo tijekom showa podijeliti posjetiteljima. Bit će to smartphonei i tableti flagship klase iz Sonyja, HTC-a i Samsunga, zatim hardcore hardverske komponente iz Intela, vaučeri za besplatno korištenje raznih online usluga, a čak će se moći osvojiti i vikend korištenja jednog od spomenutih automobila koji će biti izloženi ispred kina Europa. Nagrade će se dijeliti cijelog dana pa je najbolje doći na početak showa i ostati cijeli dan.

Koliko košta ulaznica i kako se može doći do nje?

Ulaznica ne košta ništa – besplatna je! No broj mjesta u Kinu Europa je ograničen pa se može ući isključivo s pozivnicom. Slali smo pozivnice svim dugogodišnjim čitateljima Buga, a kako je Večernji list naš partner na ovom projektu, voljeli bismo ugostiti i čitatelje Večernjaka pa svatko tko želi doći neka pošalje mail na pisma@bug.hr.

Budući da se sve odvija u dvorani kina, jeste li pripremili i kakvu filmsku projekciju?

Jesmo, za sve koji izdrže do kraja predvečer ćemo, nakon svih predavanja i panela, prikazati čitavu sezonu glasovite HBO-ove humoristične serije o svijetu startupa, Silicon Valley (svih osam epizoda).

>> Bug Future Show srušio rekorde po broju tvitova

>> Bug Future Show 2014 privukao više od 1000 posjetitelja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije