Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Budućnost mobilnih operatera u kvalitetnim širokopojasnim mrežama

barca
arhiva vl
17.02.2010.
u 14:32

Trenutni trend u industriji su pametni telefoni i aplikacije, a mobilni operateri mogu im dati dodatnu vrijednost. Upravo zato je inicijativa o međuoperatorskoj trgovini aplikacijama dobra.

Kada se radi o telekomunikacijskim operaterima, oni svoju budućnost svakako vide u sve većim brzinama odnosno propusnoti mreže i samim tim širokopojansih mreža. Naglasio je to na tradicionalnom druženju s novinarama na Mobile Worl Kongresu, predsjednik uprave Telekom Austria grupe i član uprave GSM udruge Hannes Ametsreiter.

- Potrebne su pametne strategije radi suočavanja s naglimpovećanjem podatkovnog prometa u mobilnim mrežama. Primjerice, podatkovni promet mobilkom austrie udvostručen je u usporedbi s godinom ranije, pri čemu je broj korisnika 3G mreže porastao 30 posto. Provedba tih strategija donijet će korisnicima širokopojasnu mrežu potrebnu za korištenje novih usluga - izjavio je Hannes Amestreiter, te dodao kako se mediji sve više koriste putem interneta, a pametni telefoni za pristup medijskim sadržajima i društvenim mrežama.

Industrija mobilne telefonije i dalje će definirati telekomunikacijski ekosustav i još uvijek ima mjesta za rast, ustvrdio je Amestreiter, a s njim se složio i gost iz GSM udruge Alex Sinclair. Inicijativa GSMA koja želi razviti međuoperatorsku trgovinu aplikacijama, operateri podržavaju. Trenutni trend u industriji su pametni telefoni i aplikacije,a mobilni operateri mogu im dati dodatnu vrijednost. Upravo zato je inicijativa dobra jer je cilj pojednostavljenje pristupa aplikacijama Naime, otvoreni pristup znanju i uslugama ide puno dalje od jednostavne podatkovne veze, kazao je H. Amestreiter.

Unatoč izazovnom poslovnom okruženju, mobilkom austria grupa u 2009. godini povećala je broj korisnika 6,5 posto na 18,9 milijuna korisnika. Vipnet, član mobilkom austria grupe lider je u bežičnom broadbandu s tržišnim udjelom od gotovo 60 posto, rečeno je na druženju s novinarima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije