Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u orbitu

Bransonova unuka mlijekom krstila putnički svemirski brod

Richard Branson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
21.02.2016.
u 09:12

Virginovim svemirskim brodom upravljat će dva pilota, a moći će ponijeti šest putnika na visinu do 80 kilometara iznad zemlje

Britanski milijarder Richard Branson i njegova tvrtka Virgin Galactic predstavili su novi putnički svemirski brod, i to 16 mjeseci nakon pada njihove prve letjelice na probnom letu u kalifornijskoj pustinji Mojave kad je poginuo jedan član posade. Novu je letjelicu u Kaliforniji petak krstila Bransonova jednogodišnja unuka Eva-Deia, i to razbivši o nju bocu mlijeka. Virginovim svemirskim brodom upravljat će dva pilota, a moći će ponijeti šest putnika na visinu do 80 kilometara iznad zemlje, piše CNN.

Karta za svemirsko putovanje stajat će 250.000 dolara po osobi, a osim uživanja u pogledu na Zemlju, putnici će iskusiti i bestežinsko stanje. Za sada je na listi čekanja već 700 ljudi. Svečanost predstavljanja novog putničkog svemirskog broda, koji se zove Virgin Space Ship Unity, održana je u petak u zračnoj i svemirskoj postaji Mojave, sjeverno od Los Angelesa i predstavlja nastavak svemirskog programa nakon nesreće 2014., kad je prva verzija rakete uništena u nesreći u kojoj je poginuo jedan od dvojice pilota, dok je drugi preživio spuštanje padobranom ozlijedivši samo rame. Uzrok nesreće bio je ljudski faktor, a istraga je pokazala da ju je izazvao kopilot koji je prerano otključao sustav za usporavanje i stabiliziranje letjelice.

>> To je pothvat! Hrvatski biznismen ušao na američko tržište!

Komentara 2

DU
Deleted user
16:58 21.02.2016.

nije krstila nego kumovala, DALA IME A NE KRSTILA

KI
killthesnake
13:57 21.02.2016.

Netko ima ozbiljnih problema , ili novinar ili ovaj lovator , svemirski brod a ne ide u svemir?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije