Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnološki gigant

Borba protiv fake newsa: Facebook uoči euroizbora otvara još jednu 'ratnu sobu'

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
29.01.2019.
u 13:42

Facebook je prve ratne sobe pokrenuo prošle godine, uoči izbora sredinom mandata u SAD-u i predsjedničkih izbora u Brazilu

Facebook će uskoro otvoriti još jednu "ratnu sobu" kako bi ojačao borbu protiv lažnih vijesti uoči izbora za Europski parlament ove godine.

Ured će biti otvoren na proljeće u Facebookovom uredu u Dublinu, rekao je novi šef politike Facebooka Nick Clegg, inače bivši potpredsjednik britanske vlade.

Clegg je došao u Facebook prošle jeseni, a ova objava u Bruxellesu bila mu je prvo veliko javno pojavljivanje otada.

Facebook je prve ratne sobe pokrenuo prošle godine, uoči izbora sredinom mandata u SAD-u i predsjedničkih izbora u Brazilu.

- Ovaj pristup pomoći će nam u jačanju brzog reagiranja protiv dezinformacija, a okupit će desetke stručnjaka iz tvrtke - rekao je Clegg. Ti stručnjaci radit će s pravnicima, izbornim odborima i drugim tehnološkim tvrtkama kako bi se borili protiv fake newsa, dodao je, prenosi Guardian.

Clegg je također priznao da je tvrtka u prošlosti griješila, ali je naglasio da su na putu poboljšanja.

- Facebook je mlada tvrtka koja je rasla šokantnom brzinom i nedvojbeno činila greške, a sada ulazi u novu fazu reforme, odgovornosti i promjene - rekao je Clegg.

Pogledajte video specijal o Angeli Merkel:

Ključne riječi

Komentara 1

RI
Rizlman
14:17 29.01.2019.

Vaše cenzure na facebooku su maloumne. Možeš staviti slike Hitlera, Staljina, Goeringa, Broza, Causescua, Himlera, Goebbelsa, kralja Leopolda i drugih sadističkih genocidnih ubojica, ali čim staviš sliku generala Praljka, totalno nevinog čovjeka koji je osuđen u montiranom političkom procesu vašaš umnobolni algoritam odmah blokira. Mene ste blokirali zbog ruganja savezu komunističke omladine jugoslavije i zato jer sam prokazao SKH-SDP-ovog lobista i bota Zorana Gregureka koji se skriva pod lažnim profilom "Jure Pletikosa" i još mali milijiun lažnih profila. Vi dozvoljavate da vam SDP BiH organizira botove koji prijavljuju svaki upis koji baca drugo svijetlo na muslimansko-hrvatski rat i prokazuje muslimanske zločine i blokirate po defaultu. Dakle, vas ne zanima što je istina a što laž i što je kritičko mišljenje a što veličanje zločina ili proturanje lažnih vijesti, vi nabadate naćoravo i pritom kršite pravila zdravog razuma. A sad ste na čelo stavili jednog Engleza, pa ćete se očito u budućnosti još više praviti Englezi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije