Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao iz Sci-fi filmova

Boeing patentirao sustav zaštitnog polja koji će vojna vozila štititi od eksplozija

super štit
Foto: Youtube Screenshot
1/2
23.03.2015.
u 07:55

Iako je originalno nastala radi upotrebe za zaštitu vojnih vozila u područjima ratnih sukoba ova inovacija može također pomoći u zaštiti brodova i zrakoplova.

Boeing, svjetski poznata kompanija po proizvodnji zrakoplova koja proizvodi i sofisticirane obrambene,satelitske i oružane sustave patentirala je sustav zaštitnog polja koji će vozila i zgrade štititi od eksplozija, javlja The Next Web.

Iako je originalno nastala radi upotrebe za zaštitu vojnih vozila u područjima ratnih sukoba ova inovacija, koja se čini kao da je inspirirana filmovima znanstvene fantastike, može također pomoći u zaštiti brodova i zrakoplova.

PatentYogi objavio je video na YouTubeu u kojem je prikazano kako sustav koji je patentirao Boeing detektira udarne valove od eksplozija bombi u blizini i šalje laserske pulseve kako bi ionizirao zrak i apsorbirao udar.

>> Moderni Ikari putovat će solarnim avionom oko svijeta

>> Nova teorija: MH370 su oteli Rusi i odveli ga u Kazahstan

Komentara 6

Avatar future Gohan
future Gohan
08:54 23.03.2015.

Ljudi ne znaju što je patent..

BO
borac2525
08:05 23.03.2015.

Pogledao youtube, djeluje nestvarno, daleko jos od realizacije

HO
homofob
19:51 04.04.2015.

To je Putin u suradnji s iranskim vojnim strucnjacima vec davno isprobao I sada se vec masovno proizvodi za redovnu upotrebu ruske vojske I iranske Revolucionarne Garde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije