Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije oduševljen

Gates opleo po kriptovalutama zbog jedne značajke: 'Uzrokuju smrt!'

Predrag Matvejević
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL
28.02.2018.
u 09:02

"Glavna značajka kriptovaluta je njihova anonimnost. Mislim da to nije dobra stvar"

Čini se da tehnomilijarder Bill Gates nije baš obožavatelj kriptovaluta poput bitcoina, kojima između ostalog stavlja na teret smrti zbog uzrokovane lakšom mogućnošću kupnje droge.

Gates je odgovarajući na pitanja korisnika Reddita u utorak kritizirao jednu značajku kriptovaluta koju njihovi obožavatelji zapravo vide kao glavnu prednost.

- Glavna značajka kriptovaluta je njihova anonimnost. Mislim da to nije dobra stvar. Vladina mogućnost da otkrije pranje novca, utaju poreza i financiranje terorista dobra je stvar - rekao je Gates, prenosi Business Insider.

- Kriptovalute se trenutno koriste za kupnju fentanila i drugih droga tako da je to rijetka tehnologija koje je uzrokovala smrt na prilično izravan način - dodao je Gates. Na komentar jednog korisnika Reddita da se fentanil može kupiti i gotovinom, Gates je ustvrdio da za takve stvari ipak treba biti tjelesno prisutan.

Predrag Matvejević
1/34

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije