Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI USPJEH

Bakićev projekt prikupio više od 167.000 dolara: 'Želimo da svako dijete u 6. i 7. razredu dobije računalo'

micro:bit
Foto: Indiegogo
1/2
20.01.2017.
u 14:47

Prvotni cilj kampanje bio je prikupiti 60.000 dolara, no taj je iznos vrlo brzo premašen pa je cilj već dvaput povećavan. Novi cilj sada je 200.000 dolara

Poduzetnik Nenad Bakić na Indiegogou je prikupio više od 167.000 dolara za projekt "BBC micro:bit - STEM revolucija u školama". 

Cilj projekta je podijeliti djeci u hrvatskim školama micro:bitove, računala koje je BBC dizajnirao za inormatičko obrazovanje u Velikoj Britaniji.

"Reforma školstva u praksi, u STEM području, tako da svako dijete dobije primjerak najmodernije tehnologije i pripadajuću edukaciju. Hakiranjem sustava iz 19. stoljeća prečicom u 21.! Croatian Makers je najveća inicijativa u našem školstvu! Oslanjanjem na veliki uspjeh Croatian Makers lige podijelit ćemo barem 3.600 micro:bitova, kao uvod u veći cilj: da svako dijete u 6. ili 7. razredu dobije po jedan već iduće školske godine", stoji na stranici kampanje na Indiegogou, platformi za grupno financiranje.

Prvotni cilj kampanje bio je prikupiti 60.000 dolara, no taj je iznos vrlo brzo premašen pa je cilj već dvaput povećavan. Novi cilj sada je 200.000 dolara, a do kraja kampanje ima još 18 dana.

>> Najpoznatiji profesor matematike u regiji ima novi portal za učenje matematike, fizike, kemije...

>> Nenad Bakić: Birači izrazito žele reforme. Zašto glavne stranke to ne nude?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije