Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Windows XP

Autor otkrio detalje: Evo kako je nastala poznata fotografija!

Pozadinska fotografija za Windows XP
Foto: Youtube
1/4
11.04.2014.
u 11:07

Fotografija nije retuširana i takvu ju je preko agencije Corbis kupio Windows i licencirao je kao fotografiju pozadine operacijskog sustava Windows XP

Svi koji su imali Windows XP dobro znaju za poznatu sliku pozadine na kojoj je zeleno brdo i plavo nebo s bijelim oblacima.

Iako su mnogi bili uvjereni da je riječ o montiranoj slici, radi se o pravoj fotografiji, a gdje je nastala otkrio je njezin autor, fotograf Charles O'Rear. On ju je snimio na sjeveru San Francisca, na mjestu gdje prevladavaju vinogradi, a ispričao je kako je savršeni prizor ugledao kada je išao svojoj djevojci.

Sunce nakon kiše travu je učinilo zelenijom, a u kombinaciji s plavim nebom nastao je pravi mamac za fotografa koji je tu fotografiju kasnije nazvao "Bliss". Fotografija nije retuširana i takvu ju je preko agencije Corbis kupio Windows i licencirao je kao fotografiju pozadine operacijskog sustava Windows XP.

Detalje o nastanku ove fotografije, kao i kako brdo izgleda danas, pogledajte u priloženom videu!

>> Na otvaranju WinDaysa nazdravili Windowsu XP koji odlazi u povijest

Komentara 1

SA
sargu123
11:34 11.04.2014.

Teletubbies livada....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije