Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NAPUSTIO' AZIL

Assange se pojavio u SAD-u u obliku holograma

Julian Assange
Foto: Screenshot Youtube
1/2
29.09.2014.
u 17:57

Assange je nastupajući u sklopu Nantucket Projecta usporedio Google i američku obavještajnu organizaciju NSA

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange već je više od dvije godine zatvoren u zgradi veleposlanstva Ekvadora u Londonu, koju ne smije napustiti ne želi li da ga britanska policija uhiti i izruči Švedskoj. Međutim, uspio se pojaviti na konferenciji u SAD-u – u obliku holograma.

Assangea je na pozornici u sklopu Nantucket Projecta ispitivao filmaš Eugene Jarecki, prenosi Time. Assange je rekao da mu zatvorenost u veleposlanstvu otežava posao izdavača jer se ne može sastajati s izvorima. Uputio je kritiku Googleu, za koji je rekao da se želi predstaviti kao da uopće nije tvrtka putem besplatnih usluga.

– To je normalna tvrtka kao i druge normalne tvrtke u SAD-u – rekao je Assange. Dodao je da se Google razlikuje od drugih tvrtki jer skuplja, pohranjuje i oglašivačima prodaje što je više moguće informacija. To je, rekao je, u osnovi ono što radi i američka obavještajna organizacija NSA.

 

>> Dvije godine nesanice u ekvadorskom 
veleposlanstvu 


>> Julian Assange: Uskoro napuštam ekvadorsko veleposlanstvo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije