Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od danas

Prvi put kod nas: Appleova vozila počinju snimati u Hrvatskoj

Apple
Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL
1/2
20.11.2017.
u 15:40

Kako se navodi na Appleovu blogu, lokacije na kojima Appleova vozila počinju snimati u Hrvatskoj nalaze se u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji

Appleova vozila za mapiranje počinju snimati u Hrvatskoj i Portugalu, to je prvi put da će kod nas osvanuti ta vozila. Početak snimanja, kaže se na Appleovu blogu, na kojem je i popis lokacija, je 20. studenog i za početak snimat će Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju. Snimanje u Portugalu počinje pak 4. prosinca, i to u regiji Alentejo.

Od 2015. Appleova vozila diljem svijeta prikupljaju podatke za Apple Maps. Vozila su snimila više od 35 saveznih država u Sjedinjenim Američkim Državama te dijelove Francuske, Irske, Italije, Slovenije, Španjolske, Švedske i Velike Britanije. Apple je kazao da će zamagliti lica i registarske pločice na prikupljenim slikama prije objavljivanja, što sugerira da tehnološki div možda radi na dodavanju značajke Street View na Apple Maps, slično onome što Google Maps u ponudi ima već godinama.

Kada je Appleova flota kombija prvi put došla na ulice, pojavila su se nagađanja o tome da su povezana s projektom autonomnih vozila. No te su se glasine utišale nakon što su kombiji označeni naljepnicama Apple Mapsa. Ipak, neki i dalje vjeruju da su kombiji barem djelomično povezani s Appleovim projektom autonomnih vozila.

Pogledajte i video o tome kako se iPhone mijenjao kroz povijest:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije