Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propust?

Apple u Kini suočen s neobičnim problemom, optužuju ih za rasizam

iPhone X
Foto: Thomas Peter/REUTERS/PIXSELL
1/3
22.12.2017.
u 19:42

Prije tjedan dana jedna Kineskinja otkrila je da može otključati iPhone X svoje kolegice koristeći Face ID

Face ID ili prepoznavanje lica, jedna od najrazvikanijih značajki iPhonea X, možda i ne radi baš najbolje. Ukazuje na to slučaj iz Kine, gdje je Apple čak optužen i za rasizam nakon što je jedan dječak svojim licem uspio otključati majčin iPhone X

Otac obitelji Liu iz Šangaja prijavio je problem Appleovoj službi za korisnike. Rekli su mu da je riječ o rijetkom i izoliranom slučaju koji se dogodio zbog velike sličnosti majke i sina.

- Naš sin koristio je smartphone i nije znao lozinku - rekao je otac, prenosi Daily Mail.

Pogledajte i galeriju iPhonea X:

iPhone X
1/8

Da stvar bude još zanimljivija, ovo nije jedini takav slučaj u Kini. Prije tjedan dana jedna Kineskinja prezimena Yan otkrila je da može otključati iPhone X svoje kolegice koristeći Face ID, iako se žene navodno razlikuju po nizu značajki, uključujući i frizure. Kolegice kažu da se to više puta dogodilo, no korisnička služba rekla im je da je takvo što "nemoguće". Kad su otišle u trgovinu dokazati što se dogodilo, shvatile su da mogu otključati sve uređaje u trgovini. Gospođi Yan dali su novi uređaj, ali problem se ponovio.

- Izgledamo prilično obično. Što ako netko uzme moj telefon i otvori ga? - pita se njezina kolegica Wan.

Unatoč svemu, u Appleu tvrde da su šanse da tuđe lice otključa vaš uređaj jedan prema milijun.

Pogledajte i video 5 najboljih mobitela 2017.:

Komentara 1

VJ
Vl jedi govna
21:07 22.12.2017.

Još jedan mobitel koji košta oko 100 x više nego što realno vrijedi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije